Syksyllä ostin Pellavasopista Tampereelta pari kiekkoa virolaista hahtuvaa. Yht'äkkiä viime Sunnuntaina ne alkoivat pitää sellaista älämölöä että ne oli pakko ottaa puikoille. Sitäpaitsi tarvitsin uuden käsilaukun.

261753.jpg

Malli Oma muuten, mutta läpän virkkauskuvio täältä
Lanka Virolainen hahtuva kaksinkertaisena
Menekki noin 220 g
Puikot 5 mm pyörö
Huovutus 40° C kirjopesu, kutistui noin 50 %
Nappi Jostain kulkeutunut yksinäinen

Tämä oli mukava projekti. Neuloin pohjasta ylöspäin valtavan pussin, josta kaventelin ensin molempien leveiden sivujen reunoissa ja sitten lopuksi vielä päätyjen reunoissa, jolloin pohja jäi leveämmäksi kuin suuaukko. Sitten päätin etureunan silmukat ja jätin sivun silmukat odottamaan.  Taakse neuloin pienen pätkän läppää. Tähän asti homma muistutti muuten etäisesti kännykkäpussin neulomista, mittakaava oli vain hieman toinen.

Läpän silmukat päättelin virkkaamalla ja jatkoin virkkausta Garnstudion ohjeen mukaan. Hihnaan poimin reunan silmukat ja kavensin muutaman pois, sitten neuloin toista metriä pitkän hihnan ja silmukoin kiinni toiseen reunaan. Sitä ennen täytyi tietysti silmukkamäärä lisätä ennalleen.

Tämän jälkeen koko hoito pesukoneeseen. Liekö aloittelijan tuuria, mutta laukusta tuli juuri passeli. Litteä hihna oli paikoitellen huopunut kaksinkerroin mukavan pyöreäksi, ja neulasinkin loput hihnasta samaan malliin. Napin paikkaa piti mallailla hieman, mutta napinreiästä ei tullut ongelmaa. Niitä löytyi ihan yllin kyllin!