435648.jpg

Malli Poikittain ainaoikeinneuletta 160 silmukalla
Lanka Feza Premier väri 033 ja Novita Malibu väri 099
Menekki Fezaa 100 g ja Malibua noin 50 g
Mitat 20 x 180 cm
Puikot 7 mm

Feza Premier on lanka, jossa on pätkitty toistakymmentä erilaista lankaa samaksi keräksi. Jatkot on tehty huolettomasti vain solmimalla päät yhteen, joten sitä voi hyödyntää monella tavoin koska solmut aukeavat vaivatta. Törmäsin Feza Premieriin Pavi Yarnsin sivuilla. Napsautin tilausnappulaa myös tämän langan kohdalla, koska sain heti pieniä ideanpoikasia noista ihanista lankakuvista. Nyt olen törmännyt samantapaisiin lankoihin myös elävässä elämässä, nimittäin lankakaupan hyllyssä. Austermannilla on vastaavanlainen lanka Fancy Mix, joka on kuitenkin huomattavasti ohuempaa ja pliisumman oloista kuin Feza.

Langan saatuani huomasin että laukuksi tästä langasta ei ehkä ole, mutta huiviksi kuitenkin. Etsin netistä vinkkejä ja löysin joitakin hankittuja Feza-keriä ja joitakin neulottujakin. Neuloin huivin tämän blogin vihjeiden perusteella 140 silmukalla. Käytin Malibua aloitus- ja päättöreunoissa.

Kun sain huivin valmiiksi huomasin että se oli joiltaki osin liian paksu, sillä parissa kohdassa on kaksi erilaista lankaa yhdessä. En myöskään tykännyt siitä että osa vaaleista langoista upposi liikaa muiden vaaleiden sekaan eikä erottunut kunnolla. Yhden pudonneen silmukankin bongasin ja lisäksi huivista tuli myös liian lyhyt ja leveä. Koska lanka on mukavaa neuloa ja edellä on monta purkamissyytä, vetäisin langan taas kerälle ja muuttelin sitä hieman. Lapsia hauskuutin lankaa purkaessani sanomalla että tämä on niin ihanaa lankaa että haluan neuloa sen uudestaan!

Irrotin yhteen kerratut lankaosuudet ja laitoin ne kerän jatkoksi erikseen. Käänsin osan kerän loppupäätä toisin päin, jotta saisin huivin keskustan symmetriseksi ja sitten lisäilin joihinkin kohtiin Malibua jotta vaaleat langat erottuvat paremmin. Sitten taas neulomaan. Valmista tuli muutamassa tunnissa, eikä langanpäitä tarvinnut erityisemmin päätellä, sillä pieni homssuisuus sopii siihen oikein hyvin.

435727.jpg