Raitamania jatkuu. Aikaisemmin neulomani Norolapaset eivät oikein miellyttäneet olemuksellaan. Ne päästivät tuulen läpi ja tarttuivat avainnippuun. Parin kuukauden käytön jälkeen hermo petti ja purin mokomat.

Malli Omasta päästä. 44 s, "palm gusset", nauhakavennus
Lanka Noro Silk Garden
Menekki 62 g
Puikot 3 mm sukkikset

Uusiin lapasiin valitsin ohuemmat puikot ja lisäsin silmukkamäärää rutkasti. Varrensuussa on muutama kerros nurjaa ja hetikohta alkaa peukalokiila. Se on erotettu kokonaisuudessaan kämmenosasta ja lisäykset on tehty sen molemmin puolin normaaliin tapaan joka kolmas kerros. Ohjeen olen printannut joskus Interweave Knitsin sivuilta, se oli artikkelissa jossa esiteltiin neljä erilaista peukalokiilaa. Enää en sitä onnistunut verkosta löytämään, koska sivut ovat muuttuneet toisenlaisiksi.

Kärkeen kokeilin myös uudenlaista tekniikkaa. Tein siihen samanalaisen kitchener stitchillä terästetyn nauhakavennuksen kuin yleensä sukkiin. Ei se oikein toimi lapasissa yhtä hyvin kuin sukissa, sillä kädet ovat jokseenkin kierot vempeleet jalkoihin verrattuna. Kärki ei pysy ihan suorassa.

Malli Omasta päästä. 60 silmukkaa, ei peukalokiilaa, sädekavennus.
Lanka Luonnonruskea 2-säikeinen hahtuva Joen Langasta
Menekki 58 g
Puikot 3,5 mm sukkapuikot
Huovutus 40° C hienopesu täydessä koneessa

Aloitin projektin näistä sisälapasista. Hahtuvakiekkoni on kerrattu kaksisäikeiseksi, joten jouduin neuloessa erottelemaan säikeet erilleen, koska halusin ohuet lapaset. Hyvin se neulominen niinkin toimii, silloin tällöin vain täytyy neuloa se erotettu säie ettei tule sotkua. Yksinkertaista ohutta hahtuvaa ei kannata vääntää kerälle, sitä se ei oikein kestä. Jatkaminen ei ole ongelma tällaisessa työssä, säikeet voi vain asettaa rinnakkain hetkeksi eikä yhdistymiskohtaa taatusti huomaa, varsinkaan huovutuksen jälkeen.

Huovutustulos on aina arvoitus, ja tämäkin työ onnistui vain nipinnapin. Vaikka neuloin mielestäni valtavat lapaset, varren pituus ei oikein riittänyt ja kämmenenkin vain juuri ja juuri. Peukaloista sain kovalla venytystyöskentelyllä ihan sopivan kokoiset. En ommellut noita lapasia yhteen ainakaan vielä, sillä ne pysyvät ihan hyvin sisäkkäin.