Ensiksikin, kiitos Herkku sivupohjasta!

Ahkera surffailu Knitty.comissa on tuottanut paljon ahaa-elämyksiä ja paksuja ohjenippuja laatikkoon merkinnällä "Joskus tehtävä tällainenkin". Sukkaintoilijana kahlasin tietenkin kaikki sukkamallit heti läpi. Ensimmäisenä pitsimallina puikoille pääsi Hedera.

85676.jpg

Jo alkumetreillä huomasin että valitsemani lanka (Opal Sugar Almond Magic Yarn #1062 Pink) ei ihan tee oikeutta kuviolle, vaikka onkin melko napakkaa neuloa. Väritys on ehkä hieman liian kirjava tälle ohjeelle sillä pitsikuvio häviää näkyvistä noissa sinikirjavissa kohdissa. Siispä tuohon alla olevaan lankakoriin on ilmestynyt kerä kevään uutuutta vaaleanvihreää Nallea uutta Hedera-paria varten, tai sitten jotain muuta ihanaa mallia... Hedera oli kuitenkin mukava neuloa (2½ mm bambusukkapuikoilla) ja sukka on todella hyvin istuva. Kyllä näillekin käyttäjä löytyy viimeistään jouluna.

Tuossa Hedera-parin alla pilkottaa aikaisemmin neulomani Jaywalker-pari. Sen neulominen oli kokemus sinänsä. Suuren silmukkamäärän säikyttämänä aloin neuloa ensimmäistä sukkaa 2 mm puikoilla, mutta huomasin että Opal - Rainforest "Tropical Fish" 4ply Sock Yarn on niille liian paksua. Purin ensimmäisen tekeleen ja aloin uudestaan 2½ mm puikoilla, ja ihan kunnon sukka siitä sitten lopulta tuli! Jostain syystä minulle ei jäänyt sellaista tunnetta että pitäisi tehdä toiset Jaywalkerit. Olisikohan niiden neulominen ollut jotenkin puuduttavaa.

85688.jpg

Nämä ovatkin tässä jo omistajansa jaloissa. Jalan koko on 37.

Tässä vielä kuva omista "aivottomista" sukistani.

85696.jpg

Lankana on Opal Silk 4 ply väri 1120 (70 % villaa, 30 % silkkiä) ja puikot 2½ mm bambut. Loppujen lopuksi luulen että noihin ihaniin Opalin raitalankoihin on turha panostaa kuvioneulemielessä kovin paljon, sillä ne ovat ihan sileänäkin tosi hyvän näköisiä. Tuo silkkivilla on melko velttoa noihin Opalin normaaleihin sukkalankoihin verrattuna, joten silmukkamäärä täytyisi säätää hieman pienemmäksi. Nämä on tehty samalla silmukkamäärällä kuin olen tehnyt muutkin simppelit sukat Opalista, ja ne ovat selvästi isompaa kokoa. Unisukkina ne ovat kuitenkin mahtavat, ja sopivat oikein hyvin yhteen silkkitäytteisen peittoni kanssa. Korissani on vielä yksi Opal Silk -kerä, sinisellä värityksellä. Luulenpa että se saa vielä muhia siellä jonkin aikaa, kunnes on taas aika aivottomien sukkien.