Räystäät jo tippuvat ja talitintti visertää "tytii, tytii". Kevättä ilmassa.

1363323.jpg

Malli Neliön silmukat laskeskeltu täältä, loput mietitty itse
Lanka Mayflower Cotton, 100 % puuvilla, 170 m / 50 g
Menekki Laukku ilman kahvoja painaa 200 g, kaksi kerää kutakin väriä tarvittiin
Koukku 3 mm
Sisus Prisman ekokassi

Hitaissa Kiireissä törmäsin viime vuonna aivan ihastuttavaan peittoon, enkä saanut sitä millään mielestäni. Kun lomalla shoppaillessa törmäsin sopivanvärisiin puuvillalankoihin, saivat sukkapuikot väistyä välittömästi.

Kassien virkkaaminen jaksaa vain viehättää. 24 neliön neulomiseen meni kolmisen päivää. Päättelin langanpäitä ja kasasin kassia sitä mukaa kun neliöitä valmistui. Ensin näytti siltä että neliöiden koko on niin hassu ettei se mene tasan kassin leveyden kanssa, ja harkitsin jopa vuorin ompelua, mutta päädyin sittenkin alkuperäiseen ekokassiratkaisuun. Virkkasin neliöihin ruskean reunuksen ja yhdistin ne ketjusilmukkasiksakilla, jolloin leveät välit kompensoivat kolmesta neliöstä puuttuvan leveyden. Neljä neliötä olisi ollut joka tapauksessa liikaa.

1363358.jpg

Täytyykin muistaa pian ostaa auringonkukansiemeniä. Olen viime vuodet kasvattanut lähes joka kesä muutaman parimetrisen auringonkukan.

1363374.jpg

Tässä viime kesän satoa. Esikasvatus unohtui, mutta pohjalta muovilla vuoratussa eteläseinällä olevassa penkissä ne kasvoivat siemenestä näin komeaan kukkaan. Kuva on otettu elokuun viimeisenä päivänä.