Meidän perheessämme on nyt kolme samanmallista villatakkia. Ai kuinka niin jämähdän aina tekemään samaaa työtä uudestaan ja uudestaan?

<Omavillatakki 005b

Malli Novita Kevät 2006 Extra, Mikon vetoketjujakku, koko 160
Lanka Novita 7 veljestä, luonnonvalkoinen
Menekki 730 g
Puikot 3½ ja 4 mm pyöröt

Entinen valkea villatakkini alkaa tulla tiensä päähän. Vaikka lanka onkin konepestävää, takki on kutistunut niin lyhyeksi ettei se oikein enää miellytä. Onhan se kahden vuoden käytössä jo nyhrääntynytkin jonkin verran. Tekisi tietysti mieli saada uusi samanlainen, mutta energia ei nyt riitä sopivan langan etsimiseen. Mielessä oli jo valmiiksi sopiva paketti. Edullinen konepestävä lanka ja kahteen kertaan kokeiltu malli.

Vetoketjun ompelu alkaa lähennellä jo onnistumista. Tällä kertaa olin ostanut ketjun jo valmiiksi ja harsin sen paikoilleen ennen kuin päättelin kauluksen silmukat. Oikeastaan jos vetoketju tuosta hitusen vielä suorenisi niin sehän alkaisi jo kiristää, ja sehän ei myöskään passaa!

Omavillatakki 007b

Olen minä sukkiakin neulonut. Muutama pari odottaa pingotusta. Säilöntä- ja kuntoilukiireet ovat kuitenkin sysänneet vähemmän kiinnostavat neulehommat syrjään. Puikot kilisevät vasta iltamyöhäisellä, ja silloin rentoudutaan eikä pingoteta!