Kohtuulliseen kesälomaurakkaani kuului kesälomakassin tekeminen. Se jäi lomalla tekemättä, mutta ensimmäisen työviikon aikana sain sen sitten valmiiksi. Siihen on käytetty pelkkiä jämälankoja.

1810064.jpg

Malli Itse mietitty
Lanka Valkea ja pinkit Novita Tennessee, musta Novita Linnea
Menekki Noin 200 g yhteensä
Koukku 3,5 mm
Vuori Prisman ekokassi

Värivammani alkaa helpottaa. En eläissäni ole sietänyt pinkkejä vaatteita päälläni, enkä juuri muissakaan tavaroissani. Tämän kassin oli alusta alkaen tarkoitus tulla omaksi kassikseni. Pinkki on jollain tavalla alkanut viehättää silmääni, ainakin musta-valkoisella höystettynä.

Neliöitä on kuusi erilaista, ja ne on järjestetty putkiaivoinsinöörimäisen järjestelmällisesti riveihin. Linnea ei ole aivan yhtä kiiltävää kuin Tennessee, joten noista mustista reunuksista tuli aivan lakritsimaton näköisiä. Palaset on yhdistetty ommellen.

Ekokassi on käännetty nurinpäin ja tungettu päällysteen sisään. Päällyste on pienempi kuin kassi, mutta odotan että virkattu päällinen venyy jonkin verran käytössä, joten rypytin kassin suun liian väljyyden siten että se joustaa jonkin verran. Luultavasti joudun kuitenkin ompelemaan sen vielä uudestaan jonkun ajan kuluttua.

Minulla on nykyään joka paikassa tuollainen kassi mukana, sen lisäksi minulla on aina tietenkin käsilaukku, eikä sekään kovin pieni. Jostain syystä mukana täytyy aina kuljettaa puoli litraa vissyä, putkilot käsi- ja jalkarasvaa, kamera ja sen johto, muutama neulelehti, matkaneule, nippu printattuja neuleohjeita, mittanauha, puikkopussukka, karkkipussi, pyöränpumppu, pikkupyyhe (polkupyörän satulaa varten), sateenvarjo, paketti nenäliinoja ja tennispallo. Eihän sitä koskaan tiedä missä voi neuloa... tennispallo on muuten kätevä selän hierontalaite: pallo selän ja seinän väliin ja sitten vain kyykkyyn-ylös-kyykkyyn-ylös...

1810163.jpg

Autottomina päivinä kassi pysyy ihan hyvin polkupyörän korissa. Vuosikerta-Vippini on joskus ollut pinkki-valkoinen, nyt vain kalpea aavistus entisistä väreistään. En halunnut ostaa uutta polkupyörää vaan pelastaa jonkun vanhan. Kierrätystä tämäkin on.