Eilen illalla katsellessani TV:stä Kaivosmiehen tytärtä muistin että minulla on hiljattain neulotut sukat pingottamatta.

1744846.jpg

Malli 52 s, 3o1n, ranskalainen kantapää, koko 45
Lanka Novita 7 veljestä Country
Menekki 127 g
Puikot 3 ja 3,5 mm bambusukkikset

Tuo uudenlainen väritys tekee 7 veljeksestä ihan toisenlaisen. Itse lankakin tuntuu pehmeämmältä kun väritys on pehmeä ja mukavasti vaihteleva. Nämä sukat valmistuivat niin pikavauhtia että unohdin ne neuletarvikelaatikkoon yli viikoksi. Vasta countrylaulajasta kertova elokuva palautti ne mieleeni.

Tumblerit pääsevät toistamiseen esille siitä syystä, että ensimmäiset maistiaiset ovat juuri kypsyneet. Kyseessä ovat hätähousuisen kylväjän aikaansaaman kylvöastiassa alkaneen kukinnan tulokset. Liian aikaisesta kylvöstä johtuen myös taimien pituus venähti ennätysmäiseksi. Varsinaista satoa odotellaan aikaisintaan elokuun puolenvälin jälkeen. Sitä riittänee lokakuun alkuun saakka, mikäli latvoja ei katkaista. Aikaisempina vuosina olen halunnut tuottaa suuren määrän vihreitä tomaatteja säilöntää varten, ja niin käynee myös tänä vuonna. Kypsiä tomaatteja on riittänyt syötäväksi yleensä yli kuukauden ajaksi, jopa niin hyvin että ylimääräisiä on täytynyt jaella pois. Yksi taimi tuottaa jopa kaksi kiloa tomaatteja.

Aikaisin huomisaamuna starttaamme kesälomareissulle. Matkastressipäänsäryn pikkuhiljaa hellittäessä saan ehkä pakattua kaiken tarpeellisen mukaan. Villasukkia, villapaitoja ja tuulenpitäviä takkeja. Jäämeren ranta kutsuu. Matkaneuleeksi valikoitui sekalainen valikoima sukkalankoja ja lähes koko sukkapuikkoarsenaali sekä jokunen sukkaohje.