Uusintapainos identtisistä kaksosista. Tällä kertaa ei vastassa ollut solmuja muista vastuksista puhumattakaan.

2097989.jpg

Malli Aina vaan se sama. 72 s, 3o1n, ranskalainen kantapää, nauhakavennus. Koko 43
Lanka Austermann Step, väri 06
Menekki 89 g
Puikot 2½ mm bambusukkikset

Kuten kuvasta näkyy, meillä on talvi ja taas ihana auringonpaiste. Miten erilaista nyt onkaan verrattuna viime syksyyn! Ihan selvästi useammin tekee mieli lähteä kotiin lounaalle syömään eilisiä tähteitä, kun aurinko paistaa niin ihanasti. Valohoitoa!

Rakastun Stepiin aina uudestaan ja uudestaan, enkä Opalia enää muistakaan, Step on niin mukavan luistavaa ja hyvin koossa pysyvää lankaa. Ainoa harmitus on sen kirjava väriyhdistelmävalikoma, missä ehdottomasti kaunein (minun mielestäni siis) on tuossa yllä. Onneksi Steppiä saa nykyään myös yksivärisenä.

Ilman suurempaa ponnistelua sain tehtyä aivan identtiset sukat. Pientä jännitysmomenttia neulontaan toi se, että sopivaa värinvaihtoa odotellessa varsi venähti melko pitkäksi, ennenkuin pääsin aloittamaan kantapäätä. Lanka riitti kuitenkin ihan ruhtinaallisesti, ja pieniä jämänyttyröitä jäi kauan tekeillä olleeseen tilkkupeittoonkin. Tein poikkeuksellisesti vahvistetun kantapään, jos vaikka lahjasukat joutuvat tarkempaan syyniin maailmalla liikkuessaan...

Oikeasti olen sitä mieltä että kantapää pitäisi vahvistaa alta eikä takaa, ja että toinen vahvistettava alue olisi päkiän alla. Näistä kohdista joudun yleensä parsimaan sukat. Tämä johtunee siitä että että nykyään käytettävät kengät ovat pehmeämpiä kun entivanhaiset, ja enimmäkseen siitä että nykyään ei kävellä yhtä paljon kuin ennen käveltiin. Mennään autolla, pyörällä tai mopolla, tai sitten jätetään kokonaan menemättä. Ei ne sukat sohvalla löhötessä kulu!

2098029.jpg

Joulu alkaa lähestyä. Teinineidit tekevät jo kolmantena jouluna peräkkäin oman piparitalon, tällä kertaa ihan taikinasta alkaen itse. Liekö ollut heillä oma toimintamalli mielessä kun asettivat tuollaisen melko aggressiivisen ukaasin taikinan päälle...