Savolaisen kierot sukat ovat nämä! Sopivat mallinsa puolesta mainiosti kierolle savolaismummolle.

Skew Devon 001b

Malli Skew sock
Lanka Lorna's Laces Shepherd Sock väri Devon
Menekki 65 g
Puikot 2,25 mm KnitPro sukkikset

Malli sopii hyvin mutta koko taisi sattua hitusen liian tiukka. Näitä ei siis kannata pukea kiireessä eikä märkiin jalkoihin. Hiukan pidemmät varretkin olisi saanut tulla, mutta kyllähän tällaiset erikoissukat menettelevät hieman epätäydellisinäkin. Jos nyt lopullisesti vinksahdan itse ja havittelen toisia tällaisia, valitsen vähän paksumman langan.

Skew Devon 003b

Kerrassaan hassusti alkavat nämä pottuvarpaan pielestä ihan vinottain. Neulominen oli kivointa pitkästä aikaa, kun ei ollut aivotonta hetkeä koko neulomisen aikana ennen varren joustinneuletta, eikä sekään kyllä ihan tavallista ollut. Ensimmäistä sukkaa neuloin ihan hypnoosissa, kun en uskaltanut poiketa mihinkään tuolistani ennenkuin tietty kokonaisuus oli neulottu loppuun. Tuli sellainen tunne että jos juonen pään hukkaa niin joutuu aloittamaan alusta!

Skew Devon 005c

Toista sukkaa neuloessani se juoni katosi hetkeksi, mutta niin vain pääsin taas oikeille jäljille. Oikeasti näissä ei ole mitään mystistä, vaan ohje on hyvä ja tarkka. Vaikka suunnittelija kertoo tarvinneensa matematiikkaa avuksi, neulojan ei tarvitse olla matemaatikko, sillä suunnittelija on laskenut laskut valmiiksi. Napakasti istuvat sukat!