570248.jpg

Malli Knittyn RPM
Muutokset Kantalappu kuvioituna, kärjestä silmukoitu nauhakavennus
Lanka Garnstudio's Fabel väri 901
Menekki 66 g
Puikot 2½ bambusukkikset

Malli kiinnitti huomioni ihan ensimmäiseksi levykannen vuoksi... laitoin omien sukkieni kanssa samaan kuvaan oman suosikkini The Smithsien tuotannosta. The Queen is dead -kasetti soi korvalappustereoissani pitkään vuodesta 1987 lähtien... muutama vuosi sitten hankin sen vielä CD-formaatissa.

RPM on hauska malli, joka vaatii ehdottomasti itseraidoittuvan langan. Vähän epäilin Fabelin sopivuutta, mutta ihan suotta. Neidit 12 ja 13 v. kävivät vuoroin ihailemassa tulosta. Itsekin olen aivan ihastunut, kuviot muuttavat muotoa kun niitä katsoo eri suunnasta. Noissa kuvissa se ilmenee oikean jalan varresta ja jalkaterästä. Muutin mallia hitusen. Ihastuin Cable net -sukkia neuloessani siihen että kuvio jatkuu myös kantalapussa ja toteutin näissä saman idean. Kantapään jälkeen en edes lukenut ohjetta, vaan neuloin omasta päästä. Omaan päähän on nyt iskostunut tuo kärjestä yhteen silmukoitu nauhakavennus, joka istuu varpaisiin ihan mukavasti.

570269.jpg

Mallikuvio on tylsähkö neloa, kuten jo aloittaessani epäilin, mutta minulla on neulojan sisu sitä luokkaa että yhdet sukat voin neuloa mallilla kuin mallilla (edellyttäen että malli "aukeaa"), varsinkin kun tulos on näin kiva. Kenties jonain hetkenä on niin tylsää että teen toisetkin RPM:t, mutta nyt on niin monta rautaa tulessa että huokaisin helpotuksesta kun nämä valmistuivat. Puikoilla on taas yksi viktoriaaninen huivi Merinosilkistä ja bolero Malibusta. Tärkein homma on kuitenkin kastemekon tuunaus. Viiden pienen pojan juhlapäivää koristanut mekko tuunataan tytön mekoksi näinä päivinä.