Malli Baby sweater on two needles; practically seamless (Elizabeth
         Zimmermann's Knitter's Almanac)
Lanka Novita Nalle, pinkki, punainen pätkävärjätty ja pinkki pätkävärjätty
Menekki 95 g
Puikot 3½ mm pyörö

Taas hatara muistini toi mieleeni ihanan neuleen, jonka olen hiljattain nähnyt jossain suomalaisessa blogissa. Onneksi muistiressukkani vielä sentään muistaa mitä olen nähnyt. Knitter's almanac on edullinen pikku kirja ja sisältää paljon asioita. Pakko on tunnustaa että en ole sitä varsinaisesti lukenut vielä, vain lehteillyt. Nämä vauvanvaateohjeet etsin ensimmäiseksi.

Ohjeet on tehty näennäisen yliolkaisesti tyyliin "älä murehdi vaatteen kokoa, vauvoja on niin monen kokoisia", mutta totuus on kyllä se minkä jo tiesin ennestään: mallit ovat nerokkaita. Ohje itsessään on kuin jutustelua, jonka lomassa kaikki tarpeelliset tiedot tiputellaan. Lähdin ihan kokeilumiellä neulomaan näitä pikkuvaatteita jämälangoista sen suuremmin murehtimatta sopisivatko ne jollekin piltille. Niistä näytti sitten tulevan noin puolivuotiaan kokoa.  Sen ikäinen palleroinen löytyykin lähipiiristä.

Malli Baby Leggings (Elizabeth Zimmermann's Knitter's Almanac)
Lanka Novita Nalle, punainen pätkävärjätty ja pinkki pätkävärjätty
Menekki 75 g
Puikot 3½ mm 40 cm pyörö ja 3½ mm sukkapuikot

Nämä pikkuvaattet taitavat olla ensimmäiset jotka toteutin ylösalaisin. Ne ovat myös lähes saumattomat. Takissa ommellaan vain hihan saumat ja housuissa silmukoidaan muutama silmukka haarassa. Pöksyissä on myös pohjekavennukset! Jätin neulomatta "booties"-osat housuihin. Lupaan toimittaa pikkuiselle vielä muutamat pitkävartiset sukat samoilla väreillä!

Nallesta en sitten malttanutkaan pysyä erossa. Onneksi nämä tyttönallet osasivat käyttäytyä vähän paremmin kuin ruskea veljensä. Sinänsä tämä oli taas yksi hukkaan mennyt yritys hävittää jämälankavarastoja. Kaikki punakirjava Nalle meni takkiin, ja jouduin ostamaan uuden kerän housuja varten. Värinsommitteluprosessin aikana myös "löysin uusia" Nallekeriä varastostani. Olisikohan aika järjestellä langat kunnolla?