Vappuaaton aamu valkeni meillä sumuisena, mutta Ilun värjäämä lanka kirkasti maiseman.

1512067.jpg

Malli Waving Lace Socks kirjasta Favorite Socks
Lanka Handu Handdyed
Menekki 73 g
Puikot 2½ mm Knitpicksin sukkapuikot

Tarjan arvonnassa voittamani sukkalanka päätyi samantien puikoille ja sukiksi. Kolmen päivän työreissulla sain yhteensä yhden sukan neulottua, mikä on aika hyvin. Pingotusenergiaa ei oikein tahtonut löytyä, mutta niinpä vain pikaliotuksen jälkeen sain sukat eilen illalla pingottimille.

Handulanka ei päästänyt laisinkaan väriä liotusveteen, joten arvelen jo sillä perusteella värinkeston olevan ihan ammattilaisen luokkaa. Langan raidoituskin on oikein onnistunut, eivätkä värit kasautuneet ikävästi missään kohdassa. Huomaa että asiaan on perehdytty! Bambulanka on kiiltävää ja luistavaa.

Ja ne puikot sitten! Aivan ihanat! En todellakaan olisi voinut uskoa että puikoissa voi olla noin sileä pinta ja ohut kärki, olematta liian terävä. Uskottava se on. Näiden lisäksi aion tilata ainakin 2 ja 2,25 mm puikot. Käytän tällä hetkellä ainoastaan bambupuikkoja, ja olen sitä mieltä että 2 mm bambupuikoilla neulominen muistuttaa lähinnä hieman huonosti keitetyllä spagetilla neulomista. Kokeilen ainakin Knitpicksejä ennenkuin siirryn takaisin metallisiin...