Yhden tällaisen jo teinkin, mutta halusin vielä toisen, oikeasta langasta tällä kertaa.

<Tangled yoke cardigan Rowan felted tweed 015b

Malli Tangled yoke cardigan, IK Fall 2007, koko 38"
Lanka Rowan Felted tweed
Menekki 7 kerää, viimeistä käytin vain nappilistoihin
Puikot 3,5 ja 3,0 mm KnitPro pyöröt

Kun sattumalta törmäsin hyllylliseen Rowanin Felted tweediä isossa kaupungissa, en voinut välttyä muistamasta että Tangled yoke cardiganiin tarvitaan 8 kerää tätä herkkua. Sen kummemmin harkitsematta valitsin ruskean värin, aloin vertailla kerien eränumeroita ja kauhoin kerät syliini. Langan tuntu on jotain sellaista jota en ennen ole kokenut. Niin kevyttä ja karvaista, ei kuitenkaan häiritsevän karvaista. Täpliä juuri siellä missä niitä kuuluu ollakin. Ja mikä väri!

Neulomiseen hurahti kevyesti puolitoista viikkoa, ja purkuhommia tuli taas. Tällä kertaa unelmoin ensimmäistä hihaa neuloessani niin että siitä tuli 10 senttiä liian pitkä. Kiekurapalmikoissa tapahtui myös pari kääntöä väärään suuntaan, mutta neulalla ja langalla ne kääntyivät oikeinpäin yhdessä hujauksessa.

Nappien lukumäärää vähensin yhdellä ensimmäisestä takista saamani kokemuksen perusteella. Hermostuin kiinnittämään yhdeksää nappia joka kerta takkia pukiessani. Tämä takki on mielummin hieman löysä kuin napakka, joten vähentynyt nappimäärä ei aiheuta rakoja nappilistaan.

Tangled yoke cardigan Rowan felted tweed 013b

Istuvuus ei ole ihan samaa luokkaa kuin ensimmäisessä versiossani, mutta takin keveys on ihan omaa luokkaansa. Ehkä tuo keveys juuri aiheuttaa sen että takin laskeutuvuus on vähäisempi, samoin neuleen elastisuus on vähäisempi. Muutenhan takin tuntu on aivan ylellinen! Taaskaan en hennonut kastella valmista takkia, vaan tarjosin hellävaraisesti höyryä nurjalta puolelta. Kiire oli saada takki niskaan!