Tämä aamueleganssi ei kylläkään ole se hetki johon tämä huivi on tarkoitettu. Olin enemmän ajatellut pikkujoulun tyyppisiä pikkumustassa juhlittavia tilaisuuksia...

178620.jpg

Lanka Gjestal Elegante (105 m / 50 g)
Puikot 3½ mm pyörö
Malli Minnien mallineule, itse viilattu tiheys ja silmukkamäärä
Menekki hieman yli 100 g
Mitat noin 20 x 170 cm

Alkuun näytti siltä että pituutta ei kerry laisinkaan vaikka lankaa uppoaa huiviin koko ajan. Totuus valkeni sitten sovitellessa: hyvin laskeutuva neulos laskeutuu oikeisiin mittoihinsa vasta oikeassa käyttötilanteessa. Olin kaavaillut käyttää kaiken langan huivin neulomiseen, ja tein hapsutkin heti kolmannen kerän alusta. Hapsutin ensin valmiin pään ja leikkasin valmiiksi saman verran lankaa jälkimmäiseen päätyyn.

Onneksi maltoin tällä kertaa sovittaa, sillä huomasin että tästä huivista ei kannata tehdä kaksi-kolme kertaa kaulan ympäri kiedottavaa. Eihän takoitus ole lämmittää. Luulisin että eleganssi olisi myös kärsinyt siitä että hapsut viistävät maata.

Itse neulominen oli mielenkiintoinen prosessi. Lanka ei jousta lainkaan ja on todella liukasta. Sitä oli neulottava kieli keskellä suuta. Jos kieli lipsahti vaikkapa poskeen, seurauksena oli välittömästi usean kerroksen mittainen silmäpako, joka pysähtyi vasta jos kohdalle sattui langassa oleva paksunnos. Tällaista lankaa ei muuten pureta vapaasti vaan silmukka kerrallaan peruuttaen. Sitä tulikin harrastettua jonkin verran. Mutta ah! miten ihana sitä silti oli neuloa. Kaunis jälki korvasi kaikki ylimääräiset ponnistukset moninkertaisesti!

Huivista tuli aivan ihana. Se on liukkaudestaan huolimatta mukava yllä, sillä se asettuu olkapäälle suunnilleen siihen kohtaan mihin sen asettaa. Poikkeuksena tuo kuvassa oleva liukas polyesteripaita...

Lankaa jäi vielä ihan mukavasti jäljelle. Siitä syntynee Sukkalandian ensimmäinen bilehilelaukku. Testiajo on jo tehty mustan Tennesseen kanssa. Äkkiä kauppaan!