Villatakin neuloin jo alkulomasta heti palmikkotakin neulontaosuuden jälkeen. Molemmat valmistuivat sitten lopulta samana päivänä. Toinen sai vetoketjun, toinen napit.

1790150.jpg

Malli Tangled yoke gardigan, IK Fall 2007, koko 42"
Lanka Gjestal Baby Ull (100 % merinovillaa), 50 g = 175 m
Menekki 350 g
Puikot 4 mm pyörö, joustimissa 3,5 mm pyörö. Kauluksessa 3,25 mm pyörö.
Napit Helmiäisnapit omasta jemmasta, sattumoisin löytyi juuri tarvittava määrä!

Eunny Jangin ohje on totuttuun tapaan täydellisyyttä hipovan hyvin tehty. Neulominen sujui hyvin eikä epäilys epäonnistumisesta hiipinyt kertaakaan mieleeni vaikka lankavalintani on todella kaukana Felted Tweedistä (50 % merino, 25 % alpakka ja 25% viskoosi). Samaa ei ole kuin metrimäärä kerässä. Vauvalangan pehmeys hiveli sormiani ja villatakki valmistui hurjaa vauhtia. Se, että lähes koko villatakki on neulottava ennenkuin tuota kiemuraista herkkukuviota pääsee neulomaan, todella kannustaa selviytymään alku-urakasta nopeasti. Malli on muutenkin todella kiva, sillä saumojen ompelua siinä ei ole kuin nimeksi.

Takki on pesemätön ja pingottamaton, joten tiettyä karkeutta tuossa kiemurapalmikossa vielä on, mutta se ei minua haittaa. Muuten se istuu päälleni omasta mielestäni (anteeksi vain) paremmin kuin IK:n mallille lehden kuvassa, joten en raaski sitä vielä kastella pelkän kuvion pingotuksen vuoksi.

1790206.jpg

Tämä kuva piti ottaa jo menomatkalla Norjaan, mutta Kilpisjärveltä lähtiessämme oli sateinen ja sumuinen sää, joten tuo komistus oli pilvessä. Koska tulimme takaisin samaa reittiä, koukkasimme entisen majapaikkamme taakse ja kävimme nappaamassa muutaman kuvan.

1790294.jpg

Lomalla tuli luettua enimmäkseen dekkareita, mutta eksyipä joukkoon pari hömppäkirjaakin. Nyt alkaa hömppäkiintiö olla täysi, mutta odotan vesi kielellä että Stieg Larssonin trilogian kolmas kirja ilmestyy pokkarina. Uskomattoman koukuttavia olivat ainakin nuo kaksi ensimmäistä osaa!

Aamulla alkaa taas arki. Neljä viikkoa lomaa kului nopeasti! Onneksi on vielä kesää jäljellä, nauttii siitä toki myös työnteon ohessa.