Yritän käynnistää joululahjavalvojaiset joka vuosi aikaisemmin, mutta tuntuu että aina kun muistan tämän jalon tavoitteeni saan heti päähäni jonkin ihanan itsekkään projektin ja unohdan koko jouluprojektin. Siitä huolimatta silloin tällöin syntyy myös lahjavakan täytettä.

Marjaretkisukat 1030b

Malli 64 s, 3o1n, raidat 3/3, koko 45
Lanka Novita Nalle Marjaretki Mustikka, Novita Nalle tummanharmaa
Menekki 115 g yhteensä
Puikot 2,75 mm KnitPro-sukkikset

Joistakin projekteista jää tosi isoja keränloppuja. Tässä sukkaparissa käytetty lähes täysi kerä Nalle Marjaretkeä jäi tähteelle sukista, jotka eivät ihan valmistuneetkaan 100 g kerästä. Nyt laitoin joukkoon juuri tähän tarkoitukseen hankkimaani tavallista Nallea, mikä tietysti varmisti sen että Marjaretkeä jäi edelleenkin jäljelle. Jäljelle jääneestä 55 grammasta tulee vielä pikkupojan sukat, toivottavasti.

Loppuviikosta olin vierailulla toisen lapsenlapseni luona. Ensimmäisenä yönä pikkuihminen kiepsahti aamuyöllä kainalooni nukkumaan, mikä pitkästä aikaa tuntui tosi kivalta, vaikka yöunet siinä vähän katkesivatkin. Omat lapsukaiset ovat jo niin isoja etteivät  ole vuosiin könynneet yöllä viereen.

Pepin pyörä 1002b

Kato Mamma, ilman apupyöriä! Pikkupirpana 4 v. oli viikko sitten oppinut ajamaan ilman apupyöriä. Voi sitä pienten jalkojen vispausta, ihan rupesi nauraa hykerryttämään kun seurasin tuota vauhdikasta menoa. Tylleröstä on tulossa myös topakka talousihminen. Pyöräilyesitys pidettiin sillä aikaa kun yhdessä valmistettu pullataikina oli kohoamassa.

Pepin pullat 1026b

Omatekemä! Meillä mummolaatuaikaan kuuluu korvapuustien leipominen yhdessä.