Kun pitkästä aikaa pääsin hipelöimään lankoja ihan oikeassa lankakaupassa, ihastuin Regian Jazz -lankoihin heti ensinäkemältä.

Regia Colour me cool 1033b

Malli 72 s, 3o1n, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus. Koko 43
Lanka Regia Jazz Colour 06453 "Colour me cool"
Menekki 86 g
Puikot 2,25 mm KnitPro

Regia kuuluu sukkalankojen parhaimmistoon myös siitä syystä, että se on tasaista ja sileää ja ennenkaikkea kohtuullisen hintaista. Tässä väriversiossa vaaleansininen on saatu uppoamaan muiden värien sekaan juuri niin sopivasti, että se selkeästi erottuu mutta ei liikaa pomppaa esiin. Kuvassa sukat on venytetty ihan äärimmilleen, koska mallin jalka on 45 ja sukan koko 43. Pukinkonttiin siis menevät nämä sukat.

Yksi syksyn jännittävimpiä asioita on on se kuinka paljon tomaatteja jää kypsymättä. Ennen harmittelin sitä etteivät ne ennätä kypsyä, mutta nykyään harmittelen sitä jos ne kypsyvät kaikki... Tänä syksynä näytti uhkaavasti siltä että vihreitä ei jää ollenkaan, mutta niinpäs vaan yhden kilon sain kerättyä juuri ennen tosi kylmiä öitä. Ylenpalttisesti vihreitä tomaatteja ei kannata ahmia, sillä ne ovat myrkyllisiä!

Vihreät tomaatit 1055b

Tämä herkku iskee suoraan hapanimelästä tykkäävän makuhermoon. Muita oireita en tämän säilykkeen kohtuullisesta nautiskelusta ole koskaan saanut.


Salaatti vihreistä tomaateista

½ kg vihreitä tomaatteja
½ kg sipuleita

Liemi:
3 dl väkiviinaetikkaa
½ kg sokeria
pala kanelia
pala inkivääriä
10 neilikkaa
10 valkopippuria

Sulata sokeri vesi-etikkaliemeen ja lisää mausteet sideharsopussissa. Leikkaa tomaatit ja sipulit ohuiksi viipaleiksi, lisää liemeen ja anna kiehua pienellä lämmöllä. Ota mausteet pois ja tölkitä salaatti.
(Kotisäilöjän kirja)