Kirjava villatakki valmistui viime viikolla.

Malli "Ainaoikeinneulottu  Drops ruutujakku Fabel-langasta" DROPS nro 114-1
Lanka Drops Fabel
Menekki 430 g
Puikot 2,5 mm KnitPro sukkapuikot ja useat pitkät pyöröpuikot
Napit Umpimähkään ostetut muovinapit

Takki viihtyi puikoilla melkein kaksi kuukautta, sitä kun ei neulota urakalla. Välillä piti myös neuloa lahjasukkia, joten tähän tiukasti keskittyminen ei olisi onnistunut siinäkään mielessä. Luultavasti hukkasin myös yhden takkiin varaamani kerän, sillä lanka loppui kesken, mutta onneksi sain täydennystä ihan pyöräilymatkan päästä.

Pikku lappusten näpräily raitalangasta oli paljon mukavampaa kuin kuvittelin. Pääteltäviä langanpäitä tuli taas ihan kiitettävästi, mutta niiden siistiminen käy jo ihan rutiinilla eikä rasita hermoja laisinkaan. Pääsisipä samaan tiskaamisen kanssa!

Takana ei ole ruutuja, mutta neulominen ei sielläkään käynyt tylsäksi. Helma neulotaan poikittain ja muotoillaan lyhennetyillä kerroksilla. Inhottavin homma takin teossa oli saumojen ompelu, ja saumoista inhottavin tulee luonnollisesti eteen hihojen istutuksessa. Tässä mallissa on lievästi sanottuna eksoottinen hihan pyöriö, mutta niin vain ainaoikeinneule asettui ihan nätisti myös olkapäähän ja kainaloon.

Myös hihansuissa on ruudut. Hihoista tuli kapeahkot, mikä saatttaa johtua siitä että valitsin "käsialan mukaan" puoli milliä ohuemmat puikot kuin ohjeessa. Ja ei, en neulonut mallitilkkua. Tuosta puikkovalinnasta saattaa johtua myös se että napinlävet ovat hieman ahtaat. Niillä on kuitenkin taipumus hieman löystyä, joten saavat olla sellaisenaan. Ehkä kuitenkin hieman höyrytän noita ruutuja.

Juhannukseksi on luvattu tänne hellettä, joten takki ei nyt sattunut ihan sesongiksi valmistumaan, mutta kyllä täällä viimeistään juhannuksen jälkeen taas palellaan!