Viikonvaihde kului enimmäkseen kauhan varressa, mutta puikotkin saivat kyytiä. Kiireestä kielii "käsityön leima" toisessa sormikkaassa. Jääköön siihen.

2129128.jpg

Malli Knotty Gloves
Lanka Austermann Step
Menekki 53 g
Puikot 2½ mm Knitpicksit

Step on oivaa lankaa myös käsineisiin: käsivoiteissakin käytetään jojobaöljyä ja aloe veraa. Aloitin parin neulomisen vasemmasta sormikkaasta jonkin verran ennen itsenäisyyspäivän vastaanottoa, enkä tarkalleen muista missä vaiheessa illan perinteinen ohjelma oli kun tuo virhe on tapahtunut. Linnanjuhlien jälkeen vaihdoin samantien Tuntemattoman sotilaan tunnelmiin, ja sain hieman sen loppumisen jälkeen neulottua kaikki sormet peukaloa lukuunottamatta.

Näköni on tässä viimeaikoina mummoutunut ihan kunnolla, ja uusista silmälaseista huolimatta mustan langan neulominen sähkövalossa on ihan myrkkyä. Miinukset ovat ropisseet alas niin paljon, että toinen linssini on nyt 0,25 pykälää plussan puolella. Aina ovat silmäni olleet eri paria, mutta tämä on jo kaiken huippu! Uutta tässä elämässä nykyisten lasien kanssa on se, että näen omasta rannekellostani taas päivyrin ja sanomalehdestä ylimmätkin rivit kurkottelematta.

Viikonlopun leivontasaavutuksiini olen hieman tyytyväisempi. Perjantaina tein piparitaikinan lauantaita varten, sekä yhden joulukakun ja taatelikakun. Lauantaina sain paistettua piparit teinityttären avustuksella ja pelastin muutaman omenan omenakaurapaistokseen, huomasin niiden jo vähän rypistyneen enkä halunnut heittää niitä menemään. Sunnuntaina paistoin vielä yhden joulukakun ja tein yhden vehnälesehiivaleivän ja ruispuolukkapuuron. Kakut, leivän ja puuron tein puu-uunissa, piparien paisto on sen verran tarkkaa hommaa että se tehtiin sähköuunissa.

2129159.jpg

Tavallisesti kostutan joulukakut konjakilla, mutta tällä kertaa käytin calvados-sokerivettä. Calvadosta jäi syksyllä calvados-omenahillon valmistuksesta runsaasti ylimääräistä. Se ei maistu mielestäni kovinkaan hyvältä sellaisenaan, toisin kuin konjakki, mutta kakunkostukkeeksi se sopii oikein hyvin. Ja tuossa hillossa se on ihan paikallaan. Kun hillon keittää hieman normaalia tanakammaksi, siitä saa todella hyvää joulutortun täytettä!