Edit. 22.5.2008 Kiitokset kommenteistanne. Piua kyseli takin kokoa, lisäsin sen kuvan alle.
________________________________________________

Kaapissani oleskeli 400 grammaa ihanaista Luxury Tweedia. Se oli purettu takaisin kerälle epäonnistuneen huivikokeilun jälkeen.

1569932.jpg

Malli Drops 97-18, koko M
Lanka Jaeger Luxury Tweed
Menekki 260 g
Puikot 3,5 mm bambupyörö

Lanka viipyi kaapissani purkamisen jälkeen yli puolitoista vuotta huolimatta siitä että se on aivan ihanaa. Luulin että 400 grammasta ei saa mitään huivia isompaa! Tämä luulo perustuu kokemuksille vuosien takaa. Minulla oli usein tapana ostaa paksua Pirkkalankaa kilon pussi (kun halvalla sai) ja useimmiten neuloa siitä villapaita. Melkein kilo niihin paitoihin aina hupeni, mutta olivathan ne 80-luvun tyyliin vähän väljempiä, paksuja ja täysin lampaanvillaisia. Pari kertaa nykyaikana olen hämmästynyt villapaidan painoa, kun se on jäänyt alle 300 gramman. Näistä kokemuksista viisastuneena uskalsin lähteä yrittämään, eikä valmiin neuleen paino todellakaan rasita vaakaa.

Neuletiheyteni oli lähes ohjeen mukainen, mutta kappaleet ovat hieman leveitä, minkä huomasin niitä pingottaessani. Silti hihan istutus oli harvinaisen helppo. Malliin tekisin pari muutosta jos vielä viitsisin samanlaisen neuloa. Niskassa olevan ainaoikeinneuleen tekisin yhtä korkeaksi kuin etureunassa on sen leveys, ja helmaan lisäisin yhtä korkean osuuden. Ajattelin lisätä sen tähän takkiin, koska helma rullaa, mutta sitten tulin toisiin aatoksiin. Takista tulisi liian pitkä ja se alkaisi pönköttää takapuolen kohdalta. Olkoon noin. Ensimmäisen pesun jälkeen täytynee yrittää pingottaa se hieman kapeammaksi ja prässätä helma suoraksi.

1569926.jpg

Unelmankevyt kiva takki!