Nuorison minisukset ovat jääneet kuivalle maalle.


Malli Staccato socks kirjasta Knitting Socks with Handpainted Yarn, koko 38.
Lanka Lorna's Laces Iris garden, Tickled pink ja Sherbet ja Ilun värjäämä bambusukkalanka
Menekki Yhteensä 66 g
Puikot 2,25 mm KnitPicksit

Knitting Socks with Handpainted Yarn toimii hieman toisin kuin olin kuvitellut. Luulin sen olevan hyvä konsti päästä eroon kaikista riemunkirjavista sukkalankakeristä, mutta se saakin sen lisäksi haluamaan lisää riemunkirjavia sukkalankoja. Voihan nenä.

Tämä Staccato Socks -malli on mukava konsti päästä eroon pienistä määristä erilaisia kirjavia lankoja. Näissä sukissa käytin neljää eri lankaa, joita useimpia oli hieman yli 30 g jäljellä. Niitä jäi vielä valitettavan paljon jäljelle, koska en uskaltanut tehdä varresta kovin pitkää. Ei siksi, että olisin pelännyt langan loppuvan, sillä nämä sukat tehdään kärjestä alkaen. Syy oli se, että en oikein uskaltanut sovittaa näitä kunnolla, koska pelkäsin puikkojen katkeavan. Varsi on melko joustamaton, enkä halunnut tehdä liian pitkävartisia sukkia jotka eivät sitten pysy ylhäällä.

Kun nyt vihdoin olen suostunut uskomaan että kantapäästä tulee hyvä (tässä mallissa ranskalainen) ja se osuu oikealle kohdalle myös kärjestä päin neulottaessa, törmään toisenlaiseen ongelmaan. Sovitukseen.

Viimeaikoina olen ahkerasti sovitellut myös polkupyöriä. Eilen sain kotiin tällaisen (viime vuoden mallia tosin) varustettuna lokasuojilla, lukkopolkimilla, seisontatuella, tavaratelineellä, pullotelineellä ja valolla. Spinningharrastus siirtyi ulos. Onneksi en ole paljon neulonut itselleni villahousuja, sillä takamukseni on muuttunut hitusen virtaviivaisempaan suuntaan hullun lailla urheilun ja terveellisen ruokavalion seurauksena. Seitsemän kadonnutta kiloa laittavat kaivelemaan kaapin perukoilta pienempiä housuja ja paitoja. Sukat voivat onneksi olla entistä kokoa.