Tänä vuonna sitä on taas riittänyt, lunta nimittäin. Maisemat ovat olleet kauniit mutta työläät. Esikoisen huopalapaset repesivät lumitöiden paljoudessa. Reklamaatiota ei tullut, lumilapio kuulemma syö käsineitä ihan urakalla. Tuli uusi tilaus, mielellään pikatoimituksena.

Tompan lapaset_1392

Malli Oma malli. 60 s, varressa 68 s, peukalossa 27 s.
Lanka Kaksinkertainen hahtuva
Menekki n. 250 g
Puikot 7 mm pyörö

Pikatoimitus tarkoitti sitä että minulla oli hieman vajaat kolme vuorokautta aikaa siihen kun lähdin kotoa opiskelu- ja haastattelureissuun. Kuin ihmeen kaupalla sainkin nuo jättilapaset neulottua ja pariin kertaan huovutettua, ja vieläpä kerkesimme lauantai-iltana tansseihinkin ennenkuin pakkasin kapsäkkini autoon ja lähdin matkaan. Huovutettavaa jäi vielä käyttäjällekin, sillä 40° C ja 50° C lämpötiloissa huovutus ei vielä kutistanut lapasia tarpeeksi. Lapaset luovutin pojalleni ohjeiden kera: pestään vielä 60° C lämpötilassa.

Matka olikin varsin mukava ja antoisa. Tiistain istuin koulussa, ja keskiviikkona kävin haastattelussa koulutussopimuspaikkaa varten, ja vieläpä oman alani yrityksessä! Kotimatkalla poikkesin serkkuni uudessa lankakaupassa Orivedellä. Kauppa oli pullollaan herkkulankoja ja kahviokin oli sinne rakenteilla. Käykääpä kurkkaamassa! Puhuttavaa olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta 300 kilometrin kotimatka houkutteli tien päälle kun vielä oli hieman päivänvaloa valaisemassa lumista maisemaa. 

Tarte tatin_1321b

Eikä siinä vielä kaikki. Eilen sain puhelun minua haastatelleesta yrityksestä, ja nyt sitten käy niin että seuraavan noin puolen vuoden ajan opiskelen ja työharjoittelen Pirkanmaalla! Serkun kanssa saadaan varmasti kaikki kuulumiset päivitettyä, sillä ajan ohi viikoittain. Opiskelukämpän etsintä on käynnissä ja työharjoittelu alkaa vajaan viikon päästä. Asiat ovat nyt kuten keikauskakku. Ihan eripäin kuin ennen, mutta mitäs herkkua sieltä alta löytyykään! Kuvassa loppiaisena paistamani tarte tatin.