Värinlisäysprojektini edistyy hienosti.

Lollo Rosso 006b

Malli SK 2/09
Lanka Noro Kureyon Sock S188
Menekki 177 g
Puikot 4 mm 150 cm KnitPro

Jostain syystä tätä neuletta kutsutaan nimellä Pinaattitunika. Minun versioni muistuttaa enemmän Lollo Rossoa kuin pinaattia. Innostuin tästä mallista jo lähes vuosi sitten ja sain kopioitua ohjeen ystäväni lehdestä, mutta sitten hukkasin  ohjeen johonkin paperipinoon enkä löytänyt sitä useasta etsinnästä huolimatta. Lopulta se sitten löytyi juuri sieltä mistä pitikin, mutta ohjepuoli päälle päin. Sieluni silmillä näin kuvan tekopirteästä lettipäästa räikeänkirjava mekko päällä, enkä löytänyt vastaavaa kuvaa paperipinoistani.

Ohje olikin sitten ihan taattua suomalaista laatua. Mahdollisimman epämääräinen ja epäjohdonmukainen, tiukkaan pieneen tilaan väkisin puserrettu yritelmä. Olisi varmaan ihan liikaa vaatia tarkat silmukkamäärät ohjeeseen, jossa on tasan yksi koko. Myöskin haluaisin tietää mitä tarkoittaa "siirrä silmukkamerkki viereisen silmukan ympäri", ja pari muuta asiaa.

Tunikan malli on kiva, ohje surkea. Pystyyhän sillä neulomaan samannäköisen tunikan kuin kuvassa, mutta miksi meidät väen vängällä pakotetaan tekemään ohjeen laatijan töitä vaikka olemme hankkineet valmiin ohjeen (tässä kohti omatuntoani nipistää, rahat takaisin vääryydellä hankitusta ohjeesta?)! Jos haluan suunnittelijaksi, alan suunnitella. Jos haluan vain neuloa, hankin (useimmiten todella myös ostan) ohjeen. En tykkää vähän sinnepäin-ohjeista.

Lollo Rosso 005b

Langanmenekki jäi todella vähäiseksi. Ostin ohjeen mukaiset 3 kerää vaikka tiesin etten tee mekkoa vaan tunikan. Neuleen edistyessä totesin helman levenevän todella voimakkaasti, joten jossain vaiheessa aloin tehdä lisäykset joka 5. kerroksella, ja aloitin reunuksen siinä vaiheessa kun näytti että helma on riittävän leveä. Ehkä muutaman sentin olisi voinut vielä jatkaa ilman lisäyksiä. Reunan jouduin purkamaan kertaalleen, kun siitä tuli liian löysä ja se lörpötti ulospäin. Uuden yrityksen tein 3,5-millisillä puikoilla ja kiinnitin erityistä huomiota kireyteen. Viimeistely silitysraudalla ja hupsista vaan, tunika oli valmis!

Lollo Rosso valmistui parahultaisesti pääsiäisen alla. Säätiedotus lupaa uskomattoman keväistä säätä, joten tunika pääsee heti käyttöön! Vielä kerran hauskaa pääsiäsitä kaikille!