Jottei ihan kokonaan juututtaisi osastoon "Aika entinen ei koskaan enää palaa" raotan hieman nykyajan hullutuksiani.

Tämä ei oikeastaan ole mikään hullutus, vaan tuiki tarpeellinen hankinta. Koska lähistön kaupoissa ei ole tarjolla lattarihuiveja, täytyi sellainen virkata itse. Lankaa ja koukkuja on helpommin saatavilla. Ohje löytyi täältä ja langaksi valitsin mustan Kotiväen. Koukkuvalikoima oli lähikaupassa todella huono, joten valitsin omasta laajasta valikoimastani (3 ja 5 mm) kolmosen koukun. Huivi syntyi parissa illassa, ja niinkuin usein käy, ajattelin että seuraavaan huiviin teen sitten löysemmät reunat ja pidemmät hapsut...

Bailatino- ja Latinos-tunneilla tämä toimii oikein hyvin!

Seuraava hullutus onkin sitten ihan aito hullutus. Luin Ihanitsestä useita hehkutuksia Grinascon Merinosilkistä ja päätin että tuota on minunkin kokeiltava. Bambuiset 3 mm pyöröpuikot tulivat kätevästi samassa paketissa ja ei muuta kuin kerimään. 50 grammaa ja 700 metriä ohuenohutta merinosilkkiä keriytyi "nopsasti" 1½ tunnissa. Lanka on niin ohutta ettei sitä uskaltanut vetää suoraan kerinpuilta (jotka ensin piti tietysti etsiä varaston uumenista) vaan ensin oli vedettävä lankaa reserviin, sitten kerittävä ja taas varovasti vedettävä lisää lankaa. Liian pitkän reservilangan vetäminen aiheuttaa luonnollisesti sykkyröitä...

Lopulta pääsin aloittelemaan Koivunlehtishaalia Maddaleenan ohjeella, mutta mallineuleen suuresti ylistetty helppous ja ihanuus ei oikein heti auennut minulle... asiaa ei ehkä helpottanut että kanssaeläjät verryttelivät samaan aikaan äänijänteitään uuden karaokelevyn tahdissa.

Tämä otos on pingottamattomasta työstä.

Siitä se huivi vain pikkuhiljaa edistyy, ilta illalta nopeammin. Nyt on jo toinenkin 50 grammaa keritty ei niin hyvin sisältä purkautuvalle kerälle, ja puolet siitäkin neulottu. Loppu siis häämöttää.

Pienoinen Lanett-projektikin on menossa. Odotan parhaillaan ensimmäistä lapsenlastani ja tässä on ensimmäinen neuleeni Uudelle Ihmiselle. Koko on tosin 70 cm, koska oletettavasti lämpöisiä vaatteita tarvitaan syksymmällä.

Tein tälle kaveriksi myös helmineuleiset housut, mutta ne taitavat päätyä purkuun... tein kerrankin mallitilkun varmistaakseni että tiheys täsmää, koska ohjeessa annettua lankaa ei enää ole saatavilla. Nyt näyttääkin siltä että ensimmäiset Addini ovat tehneet minulle tepposet ja olen tehnyt tikku-ukon housut... käsialani on tiukentunut toden teolla.

Sukkamaniani tuotoksia on ojennettu laulun kera lahjaksi Äitienpäiväjuhlissa, samalla juhlistimme siskokullan syntymäpäivää. Vasemmalla siskon ja oikealla äidin sukat. Molemmat Opal puuvilla-villalankaa, neulottu 2½ mm bambusukkapuikoilla. Hyväksi havaittu ohje tuli lankojen mukana täältä, näissä sukissa sitä on kuitenkin muutettu hieman sekä kärjen että kantapään kohdalla. Silmukkamäärät, puikkosuositus ja varren pituus ovat siinä ohjeessa passelit 37 - 39 kokoiselle jalalle. Korttien kuvista kiitokset Marc Chagallille.