Tämä huivi ei tule itselle eikä lahjaksi, ja koska en tee tilaustöitä,tämä on sitten jotain muuta. Tuttavarouva tiedusteli kautta rantain, voisinko mitenkään tehdä hänelle huivin kuoroasusteeksi. Kriteerinä oli musta väri, keskipaksu lanka ja sama malli kuin jossain näistä huiveista. Lupauduin hommaan, mikäli mitään aikataulua ei ole.

Malli Swallowtail shawl (IK Fall 2006)
Lanka Hjerte Garn Alpaca Silk (60 % alpakkaa, 30 % merinovillaa ja 10 % silkkiä) 50 g = 167 m
Menekki 124 g
Puikot 4,5 mm Additurbo 60 cm pyörö

Homma kuulosti helpolta toteuttaa, aikataulupaineita ei ollut ja saisin itse valita langan. Alpaca Silk osoittautuikin tosi hyväksi valinnaksi, sillä se on sen verran paksua että huivista tulee kunnollisen kokoinen.

Ihan täydellisesti asia ei tietenkään mennyt,  tein huivin nimittäin kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla puikkoina oli 3,5 mm pyörö eikä tekele päässyt edes pingotukseen saakka. Purkutuomio tuli heti kun olin saanut silmukat pääteltyä pois puikoilta. Se oli liian paksu. Pitsihuivia neuloessa pitäisi aina muistaa ottaa reilusti suosituspaksuutta suuremmat puikot. Jospa tuon nyt muistaisi.

Ja jotta harrastus pysyisi harrastuksena, en laske työlleni hintaa. Lankoihin käytin vähän alle 18 euroa. Rohkeasikohan pyytää työpalkaksi puolukoita?