Nyt on Uuden Ihmisen villasetti vihoviimeistä nappia vaille valmis. Pienet sukat ja lapaset valmistuivat illalla. Matkaevääksi otan valkoista Lanettia ja parit bambusukkapuikot. Tarkoitus on saada vielä samanlainen valkoinen sukka- ja lapassetti aikaan.

Nämä ovat siis vadelmanpunaista Woolia 3 mm Prym-bambusukkapuikoilla. Inspiraatiota on haettu monesta lähteestä ja ideat prosessoitu lopullisiksi ohjeiksi omassa aivokopassa. Samalla on todettu että mikään ei ole niin vaikeata kuin vauvan sukkien ja lapasten teko. Kaikki näyttää aina liian isolta tai pieneltä, kun malli ei ole vieressä.

Vauvaneuleiden jälkeen tekee taas mieli Vintagesukkien kimppuun. Sitä silmälläpitäen tulikin juuri sopivaan aikaan paketti Sinisestä Kurjesta. Paketissa olivat mm. nämä:

Kolme kerää Opalin käsinvärjättyjä sukkalankoja. Vasemmanpuoleisesta olen jo neulonut yhdet vintagesukat ja toisia tekee mieli. Tätä lankaa minulla onkin nyt varastossa noin 130 grammaa. Harmaasta teen Miehen sukat ja ilmeisesti joku tytönhupakko saa sukat tuosta laitimmaisesta banaanisuklaalangasta.

Nämä aiheuttavat sormien syyhyämistä ihan toden teolla. Ensin täytyy kuitenkin antaa himon yltyä. Selailla Knitting Vintage Socks -kirjaa ja keriä lanka. Kunhan kaikki kesäsukat on neulottu.

Syksyn "tavissukkakautta" odottamaan olen hankkinut Novita-kerhosta hieman Nalle-lankoja, halvennuksesta tietenkin. Hinta ei huimannut päätä ja toimituskin hoidettiin melko nopsaan. Hyvä langanostopaikka.