Nallesta piti tulla miesten tavissukat, mutta värit alkoivat kasautua todella ikävästi. Purin kokonaisen sukanvarren ja aloitin alusta. Karsin silmukkamäärää ja ohensin puikkoja, ja niin tuli Nallesta kuviolliset naisten sukat.

2032991.jpg

Malli Basketcase socks
Lanka Nalle Colori
Menekki 82 g
Puikot 2½ mm Knitpicksit

Basketcase on mukavalla tavalla erilainen malli. Ohjetta täytyy seurata säännöllisesti mutta neulomista helpottaa se että jokaista erilaista riviä neulotaan aina kaksi peräkkäin. Kuvio on jalkapöydällä hieman erilainen kuin varressa, mikä on mielestäni kiva ratkaisu. En malttanut lueskella kantapään ja kärjen ohjeita vaan tein ne omasta päästä.

On uskomatonta miten paljon neuleen ulkonäkö muuttuu kun silmukkamäärää säätää. Ensimmäinen yritykseni oli 64 silmukalla ja 2,75 mm puikoilla, ja sain aikaiseksi suuria yksivärisiä alueita. Näissä sukissa on 60 silmukkaa ja 2½ mm puikot, ja värit käyttäytyvät aivan mallikelpoisesti.

2033248.jpg

Lunta ei vielä täällä päin Savoa ole nähty, aamupakkasia toki. Neilikka ja marketta sinnittelevät vielä ruukuissaan. Kastelu on jäänyt jo viikkoja sitten mutta jostain sitä kosteutta on niille siunaantunut.