Valmista tuli jo viikko sitten mutta en saanut millään kuvausinspiraatiota. Tänään täällä vallitsee niin ihana auringonpaiste että aloin jo harmitella ettei ole mitään kuvattavaa. Sitten muistin painavan projektini joka odotti toimenpiteitä sohvannurkassa. Annoin kuvausprojektin Neiti 12 v:lle, joka käytti mallina Kaveri 13 v:tä.

Malli Urban Aran
Lanka Jaeger Extra Fine Merino Chunky shade 021
Menekki noin 950 g
Puikot 6 mm muovipyörö, kaulukseen 5 mm metallipyörö
Muokkaukset Tein tästä vetoketjumallin kuten moni muukin

Varsinainen lankasyöppö kuten Oddcherry jo totesikin. Tilasin lankaa ensin 800 grammaa mikä ei näyttänyt riittävän alkuunkaan, joten jouduin tilaamaan vielä 150 g lisää. Onneksi Cucumberpatch palvelee nopeasti ja edullisesti. Kunnollinen tutustuminen toisten bloggaajien vetoketju- ja kaulusprojekteihin teki omat valinnat helpoksi. Neuloin yhden oikean reunasilmukan etukappaleiden reunoihin vetoketjun ompelua silmälläpitäen. Kuvioita jatkoin kauluksen loppuun asti.

Tahkosin koko ison projektin tahmealla muovipyöröllä ja harmittelin sitä vasta neuloessani kaulusta toiseen kertaan pienemmillä puikoilla. Addi luisti ainakin kolme kertaa paremmin. Paksu lanka tuntui muutenkin tuskastuttavalta, varsinkin kun kerällä on vaivaiset 63 metriä lankaa, mikä tarkoitti uuden kerän aloittamista jatkuvalla syötöllä. Langanpäitä riitti pääteltäväksi ihan kiitettävästi. Parasta tuossa langassa on sen tuntu. Se on painavaa, pehmeää ja sileää. Aivan ylellistä.

Täällä keskellä ei mitään ei ole kunnollista kangaskauppaa alle 60 kilometrin säteellä, joten jos ei matkailu huvita on tyytyminen siihen mitä on tarjolla. Tässä tapauksessa se tarkoitti kaksilukkoista vetoketjua, jonka vetiminä on heijastimet. Ei ihan sitä tyyliä mitä ajattelin mutta saahan nuo vetimet vaihdettua kun pääseen kunnon kaupassa käymään. Pääasia että vetoketju on sopivan mittainen (66 cm) ja oikean värinen, siis luonnonvalkoinen.

Villatakki on käsittelemätön, en pingottanut kappaleita enkä varsinkaan ole pessyt sitä vielä. Ehkä teen sen vasta kun se likaantuu käytössä. Työpaikalla on nykyään niin kylmä että taidan viedä sen sinne palelunestimeksi.