Syksyllä mukaani tarttui pari kerää iloisenkirjavaa lankaa. Nyt oli sitten aika neuloa niistä lapaset Neiti 8 v:lle jolla jo entuudestaan on röykkiö lapasia. Näihin laitettiin vähän kasvunvaraa.

359904.jpg

Malli Oma, 10 silmukkaa puikolla
Lanka Zitron Loft, väri 909
Menekki 64 g
Puikot 5 mm bambusukkikset

Lapaset on neulottu kahdelta kerältä. Lopputulos on ryhdikäs ja tiivis, ja tulevan käyttäjän ensikommenttien mukaan lämmin. Samanlaiset voisi tehdä itselle vähän hillitymmistä väreistä.

Värien paikkoja on vaihdeltu ja lankaa katkottu. Tavoitteena ei ollut kaksi identtistä lapasta, vaan kaksi samanhenkistä lapasta, ja omasta mielestäni siinä onnistuin. Hankalahkosta toteuttamistavasta huolimatta nämä ovat sellainen yhden illan juttu. Sellaisen illan kun ei ole tanssitunteja eikä kovin paljon kotihommia, saati muita neuleita häiritsemässä.

Mielenkiintoinen oli tämä ensitutustuminen Loftiin. Olen sen ihania värejä ihaillut ja hypistellyt aina niillä harvoilla kerroilla kun olen päässyt oikeaan lankakauppaan (erotuksena nettikaupoista, joihin pääsee milloin vain). Värivalikoima on niin ihana ettei oikein osaa päättää minkä haluaisi, ja sitten vihdoin kun jotain kouriinsa kahmaisee pistää ihan överiksi. Onneksi on noita väreistä tykkääviä lapsia.

Langan tuntu on myös erikoinen. Tuo värikö sen aiheutti vai mikä, mutta välillä ihan unohdin että neulon puhdasta villaa. Kuitujen hienous ja langan vähäkierteisyys ja sileys antoivat ihan vääränlaisia signaaleja.