400555.jpg

495477.jpg

Malli Bouton d'Or Layette & Junior n° 14 malli 19
Lanka Lanett pinkki 4101 & valkoinen 1001
Menekki 139 g
Puikot 2½ mm ja 3 mm pyöröt

Tuo Bouton d'Orin kirja aiheutti hengenahdistusta ja hyperventilaatiota vuorotellen kun aloin selaamaan sitä, sillä kaikki mallit ovat niiin ihania. Tähän tartuin kuitenkin ensimmäisenä, koska lankojen ominaisuuksia selvitellessäni huomasin, että tähän tarkoitettu Bouton d'Or Baby Superwash on lähes metrilleen samanlaista kuin Lanett.

Lankojen löytäminen näihin malleihin on ihan oma urheilulajinsa. Ohjeissa ei ole kerrottu lankojen metrimääriä, tylysti vain lankamerkki ja tarvittavien kerien lukumäärä. Ohjesivut ovat myös melko vaikeaselkoiset, niukat, mustavalkoiset ja tiukkaan taitetut. Siinä mielessä ihan ookoo, että sellaisiahan suomalaisetkin ohjeet yleensä ovat... nämä ovat kuitenkin englanniksi, mikä on tietysti ihan kiva veto näiltä ranskalaisilta vauvamuodin guruilta.

Jätin bullion stitch -kukkaset kirjailematta helmoihin ja hihansuihin. Jos olisin osannut homman kunnolla niin olisin tietysti tuon kuorrutuksen voinut tehdäkin, mutta valkoinen Lanett otti ja loppui ja Wool oli jotenkin kökköpaksua ja löyhäkierteistä siihen hommaan. Ihan ylisöpöhän tuosta mekosta olisi tullutkin kukin koristettuna. Laitoin sitten mininarsissit neuletuoliini kuvauksen ajaksi, ettei kuva jää ihan kukattomaksi. Onhan se Pääsiäinenkin jo ovella.

Mamman pikku taapero (siis se joka jo kävelee) tulee pyhinä sovittamaan. Toivotaan ettei ole kasvanut mekosta ulos ennen sen valmistumista! Melko pieniä ovat nimittäin nuo ranskalaisten yksivuotiaat.

Hyvää Pääsiäistä kaikille!