Suutarin lapsilla on jo huopalapaset, mutta miehellä ei vielä ennen tätä

350730.jpg

Malli Huopasen miesten koosta suurennettu Isojen Miesten kooksi
Lanka Novita Huopanen, ruskea ja pienet pätkät valkoista ja mustaa
Menekki Ruskeaa noin 150 g
Puikot 8 mm muovisukkikset

Ruskea Huopanen huopui ihan yllättävän vähän, onneksi, sillä muuten lapaset olisivat olleet ehkä liian pienet. Tulos on ohuempi ja joustavampi kuin se mihin olen Huopasen kanssa tottunut. En uskaltanut jatkaa vartta kovin paljon ettei lanka loppuisi kesken, sillä käytössäni oli vajaat 200 g. Päätin jo aloittaessani jatkaa varsia jälkeenpäin virkkaamalla. Lapasten venyttäminen muotoonsa tuntui tosi hassulta, sillä varsi omassa kädessäni ylettyy yli puoleen väliin kyynärvartta, mutta on (XXL-)miehelle juuri passeli.

Raidasta tulikin mielestäni ihan kiva. Ensin virkkasin valkealla yhden kerroksen kiinteitä silmukoita joka silmukkaan. Sitten jatkoin mustalla kolme kerrosta kiinteitä silmukoita.

Ero eri värien huopumisessa tuli taas hyvin esille. Mustan huono huopumistaipumus olikin minulla jo tiedossa, tuo ruskea huopuu hitusen enemmän mutta valkea kaikkein eniten. Se oli hävinnyt lähes kokonaan mustan ja ruskean sekaan. Tuloksena oli jännä pilkkurivi ja trumpettimaisesti levenevä lapasen suu.

Ja tuo kuva on otettu (yllätys yllätys) sisällä ilman salamaa, uuden minijalustan turvin. Tausta on ihan oikeasti keltainen, mutta säädin kuvaa silti hieman valkoisemmaksi.