400555.jpg
400511.jpg

Malli Eunny Jangin Bayerische Socks
Lanka Regia 4 Fädig väri 600
Menekki 83 g
Puikot Addi 2 mm bambusukkapuikot

Uskomaton määrä hikeä ja päänraapimista tarvittiin näihin sukkiin. Riemunani olivat taas samat puikot jotka viivyttivät Step-sukkien valmistumista syksyllä. Kaksi niistä katkesi tässä tohinassa, ja kun kovan yrittämisen jälkeen sain niiden päät hiottua riittävän suipoiksi aloin jo harkita muidenkin katkaisemista, sillä käyryys ei niin pahasti haitannut lyhyemmissä puikoissa. Maltoin kuitenkin mieleni. Seuraavat baijerilaiset päätin joka tapauksessa tehdä alumiinisilla 2 mm puikoilla.

Malli ei ollut se joka aiheutti päänraapimista, sillä tässä mallissa jokaisen silmukan paikka on tarkkaan harkittu ja hyvin ohjeistettu. Ongelma oli lähinnä siinä miten pysyä oikealla rivillä ja oikeassa kaaviossa kun eri kaaviot ovat eri kokoisia ja minun mielestäni epäloogisessa järjestyksessä (D1 ja D2).

Tuo takimmainen sukka on tehty ensin, ja jos ei siinä olisi virheitä ei se olisi minun sukkani. Laitoin koko homman jäähylle ensimmäisen sukan jälkeen mutta kuinka ollakaan, kaivoin muutaman tunnin kuluttua uudestaan esiin. Tein resorin  valmiiksi ja aloitin mallineuleen, ja päätin tehdä uuden kaaviosivun. Seuraavana päivänä tein hieman leikkaa ja liimaa -hommia. Kaappasin kaikki kaaviot ruudulta ja asettelin neulomisjärjestykseen, sekä tuplasin A-, B- ja C-kaaviot. Tein oman sivun varrelle ja jalkaosalle. Kylläpä rupesi sujumaan! Nyt hankalin asia oli tauon jälkeen selvittää millä rivillä ollaan menossa.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt ne ovat valmiit. Jotenkin vain jäi sellainen maku suuhun että nämä olivat harjoituskappaleet, ja oikeat ovat sitten silkkivillasta...

Ensi viikon vietän Käsämässä, ja mahdollisesti pääsen pitkästä aikaa piipahtamaan Joen Langassa. Jippii!