Ihan kuin soitellen sotahan tuli lähdettyä tämän jakun neulontaan. Paksu lanka ja paksut puikot, piece of cake!

Malli Pyöreäkaarrokkeinen DROPS jakku lyhyillä hihoilla (Drops nro 108-40)
Lanka Drops Eskimo
Menekki 450 g
Puikot KnitPro pyörö 8 mm
Napit Ihan tavikset, mustat ja pyöreät, kahdella reiällä

Ja piece of mun takapuoli, melko takkuinen urakka se kuitenkin oli. Eihän ne Fabeliin ja 2,25 mm puikkoihin tottuneet sormet ihan noin vaan sopeudu 8 millin puhelinpylväisiin. Lanka soljui sormien lomasta vielä takkuisemmin kuin Novita Huopanen, ja tuskan hiki kihoili pintaan heti alkumetreillä.

Tästä piti tulla parin illan pikatyö mutta koko viikko siihen sitten hurahti. Aloituksen jouduin myös uusimaan, sillä M-koon silmukoilla helman liepeet näyttivät ylettyvän päällekkäin, enkä ollut ajatellut ihan sellaista hurstia tekeväni. Niinpä purin jo neulotut 15 senttiä ja aloitin vähemmillä silmukoilla. Kainaloiden kieppeillä palasin taas M-kokoon ja jätin viimeiset kavennukset tekemättä.

Neuloessani jakkua hirvitti langan riittävyys, vaikka olin hieman kaventanutkin helmaa. Yläosa veikin sitten yllättävän vähän lankaa, joten hankkimani 9 kerää riittivät. Tuskin olisivat riittäneet ilman kavennusta. Toinen hirvityksen aihe oli väri. Olen päättänyt ryhtyä käyttämään muitakin värejä kuin mustaa, valkoista ja ruskeaa. Siispä tällainen punavioletti oli ihan looginen valinta skaalan laajennusosaksi?

Ilma on lämmennyt jopa lämpöasteiden puolelle, joten kuvaushetkellä tuo jakku oli ihan sopiva asuste ulkoiluun. Sisällä pidettäväksihän se on kuitenkin tehty, mutta en silti vaivu synkkyyteen. Kunnon pessimistin lailla uskon vakaasti takatalven tuloon. Jakku on nimittäin aivan ihana!