400555.jpg

Etsiskelin valkoisen alpakkahuivin ohjetta pidemmän aikaa ihan sivusilmällä, sillä Neiti 12 v sosialisoi minulta edellisen. Vihjeen tähän ohjeeseen löysin Vikatikeistä. Olin kyllä törmännyt ohjeeseen aikaisemmin, koska minulla on Scarf Style, mutta sinisenä huivi ei puhutellut minua lainkaan siihen sävyyn kuin valkoinen.

447026.jpg

Malli Midwest Moonlight kirjasta Scarf Style
Lanka Sandnes Alpakka (110 m = 50 g)
Menekki Melkein kaikki neljä kerää eli lähes 200 g
Puikot 4 mm pyörö
Mitat n. 180 x 30 cm

Tarkoitus oli tehdä samantapainen ohut takin sisällä pidettävä huivi kuin edellinen. Se oli kuitenkin tehty Indiecitan alpakasta, joka on ohuempaa (160 m = 50 g). Tästä tulikin sitten ihan tuollainen kaulaan kietaistava liehuliina, mm. siksi että Sandnes Alpakka on lähes yhtä ihanaa neuloa kuin Drops Alpaca (180 m = 50 g), joten neulomista ei vain malttanut  lopettaa ennenkuin lanka uhkasi loppua.

Maltti oli vähissä myös viimeistelyn suhteen. Epäuskoisena katselin ympärilleni vekonpaikkuutyyliin ("etsii, etsii, vaan ei soisi löytävänsä) muka pingotusalustaa etsiskellen ja laiton höyryraudan lämpiämään. Kovin rankkaa käsittelyä tuo huivi ei tarvinnut, sillä se ei käyristy laisinkaan. Ainoat oikaisua tarvitsevat kohdat olivat neuloessa tulleet kiertymisen aiheuttamat vekit.

Sitten muita kuulumisia. Keskimmäisen perheeseen syntyi eilen ensimmäinen lapsi, pikkuinen tytön tyllerö. Sukkalandiassa ollaan nyt tuplamummoja!

447080.jpg

Ohje Moda 1/2007
Lanka Sublime baby cashmere merino silk dk
Puikot 4 mm bambusukkikset

Ohjetta koskevat mielipiteeni sensuroin tällä kertaa, sillä en tämän asian tiimoilta halua päästää yhtään hapanta röyhtäystä ilmoille. Lanka on ihanaa ja vauva on ihana!