647967.jpg

KIPpaajien ydinjoukko puolenpäivän aikaan Kuopiossa Velj'miespatsaan varjossa. Sukkamamma on tuo turkoosihelmainen punaisen sukan neuloja. Joukkomme herätti ihan kansainvälistä huomiota, kamerat räpsähtelivät ja kysymyksiä ja vastauksia sateli italiaksi, ranskaksi, englanniksi, suomeksi ja savoksi. Neulominen tuttujen blogien kirjoittajien kanssa oli niin jännää että taisin pääasiassa purkaa. Tulin keksineeksi uuden mallineuleen sukkaan ja jouduin purkamaan ihan urakalla, mutta lopulta pääsin kuin pääsinkin tiimalasikantapäähän. Loppuiltapäivän vietin vielä samassa kaupungissa kyläillen, ja illansuussa olivat sukat langanpäiden leikkaamista vaille valmiit. Sakset olivat eksyneet käsilaukusta jonnekin.

647978.jpg

Malli River Rapids Socks
Lanka Regia 6-fädig väri 2002 (125 m / 50 g)
Menekki 80 g
Puikot 2½ mm bambusukkikset
Muutokset malliin Tein tiimalasikantapään ranskalaisen sijaan.

Ostin tämän langan Maaliskuussa ensikäynnilläni Menitassa. Pää pyöri niin että kaula oli korkkiruuvilla ja syli oli täynnä lankoja kun muistin että minulla ei ole punaista lankaa. Tarvitsin pari kerää punaista sukkalankaa Project Spectrum -sukkiin. Koska en osaa ostaa punaista lankaa, koska en yleensä käytä sitä, minulle kävi ihan vanhanaikaisesti. Hullaannuin tämän langan väriin niin että harhauduin väärään laariin. Huomasin vasta kotona että olin ostanut 6-säikeistä 4-säikeisen sijaan. Pöh. Näistä mitään kesäsukkia tule.

Ihan kivat sukat niistä tuli kuitenkin, lukuunottamatta varsien pituutta. Kerrassaan töpöt varret. Pitempiin varsiin olisin tarvinnut kolmannen kerän. Jostain syystä en tykkää aloittaa sukkia kärjestä päin, vaikka se tällaisessa tapauksesssa olisi aivan passeli menetelmä, olisin saanut varteen muutaman sentin lisää. Kantapään aloituskohta on minulle se kompastuskivi. Sen sijaan päätin säästää lankaa tekemällä tiimalasikantapään. Näihin sukkiin se sopikin jostain syystä oikein hyvin.

Tuo lanka sinänsä on aivan ihanaa, suorastaan ihanampaa kuin 4-säikeinen. Siitä tulee mieleen nuo ulkomaisten neulekirjojen kuvat 70- ja 80- luvulla: paksuhko tiiviskierteinen ihanan värinenlanka ja värilliset puikot! Moisia ei oltu meilläpäin nähty ja silloin arvelin josko koskaan nähdäänkään.

400555.jpg