Neiti 12 v. sujautti jalkaan uutukaiset sukat ja Mamman (vielä vähän liian isot) sandaalit.

873113.jpg

Malli Embossed Leaves kirjasta Favorite Socks
Lanka Regia 4-fädig
Menekki 65 g
Puikot 2½ mm bambusukkapuikot

Joskus toissa kesänä tarttui (Sulo Vileenin) hanskaan pari oranssia Regia-kerää kahden euron alelaarista. Nytpä niitä tarvittiinkin, eikä tuo oranssi näytäkään hassummalta, oikeastaan ihan porkkanaiselta. Regian lanka on ihanaa, kuten aina, tosin minulla on sellainen tuntu että tämä lähes antiikkinen lanka on vielä jotenkin parempilaatuista kuin uudemmat, sillä säikeitä ei irronnut juuri ollenkaan. Sisun jälkeen se tuntui tavattoman pehmeältä.

Malli on loistava, ja kärjen tähtikavennus suorastaan kruunaa koko komeuden. Uskoisinpa että nämä sukat tulee neulottua vielä useasti, niin helppo ja mukaansatempaava tuo kuvio on. Mallikerta oli todella helppo oppia eikä mitään hankalia kohtia ole.

Nämä sukat on viimeistelty oikeaoppisesti sukanpingottimilla, ja pakko on myöntää että jälki on parempaa kuin höyrysilitysraudalla. Pingotus suorastaan tasoittaa käsialan.

873091.jpg

Neiti 12 v. ei halunnut sukkia ikiomiksi, joten laitetaanpa ne vielä keskeneräisten joukkoon. Kenties pieni värikylpy tekisi niille hyvää.

329318.jpg