Vuosikausia olen tuskaillut heijastinasioiden kanssa. Omatunto kolkuttaa jatkuvasti niiden puutteesta. Sopivia heijastimia ei vain ole löytynyt. Kalalanka nauhana ja hakaneula kiinnitysmenetelmänä on mielestäni aivan kelvoton yhdistelmä, sillä olen hukannut heijastimia varmasti enemmän kuin kukaan. Tuotekehityksen paikka.

Heijastimet 003b

Tästä se alkoi. Eniten käyttämäni takki pääsi ensimmäiseksi käsittelyyn. Liimataustainen heijastinkangas Malibusta virkatun pyörylän päällä kummallakin puolella, heijastinkankaan ompelin vielä käsin kiinni alustaansa. Nauhana on puserosta irti leikattu ripustinlenkki, joka on solmittu taskun vetoketjun vetimeen.

Heijastimet 004b

Toiseen taskuun hieman toisenlaiden design, mutta sama menetelmä. Tämähän on kivaa!

Heijastimet 002b

Sama takki sai jo kolmannen heijastimen, tällä kertaa huppuun. Perintönapit ja samainen ilmaiseksi saksittu nauha koristavat reunaa. Heijastimen taakse on ommeltu hakaneula, mutta yhden putoamisen jälkeen (onneksi naulakkoon) kiinnitin sen vielä hupun sisäpuolella olevalla hakaneulalla. Takki nro 1 käsitelty.

Omistan kaksi mustaa villakangastakkia. Toisen alle sopii paksu villatakki ja toisen alle ei. Muuten ne ovat melkein samanlaiset.

Heijastimet 007b

Pienemmässä on yksi hihaheijastin, kiinnitetty napinreikään.

Heijastimet 005b

Isommassa takissa on epäsymmetrinen kaulus, johon jää aina yksi ylimääräinen napinläpi tyhjäksi. Heijastimen taakse ompelin ison napin, joka sopii siihen reikään.

Heijastimet 006b

Hihassa roikkuu vielä kaksipuolinen pehmoheijastin napinreikään kiinnitettynä.

Nyt olen päässyt melko hyvin tavoitteeseeni. Eniten käyttämissäni takeissa on lähes kiinteästi asennetut heijastimet jotka eivät luultavasti putoa kovin herkästi. Ne ovat myös kolisemattomia. Nauhat loppuivat heti alkajaisiksi, ja minulla onkin vielä muutama puoliksi valmis heijastin nauhaa odottamassa. Kunhan ensi kerran pääsen ihmisten ilmoille, täytyy hankkia kapeaa satiininauhaa näitä varten. Melkoisen koukuttavaa hommaa tämä askartelu.