Noro-lapaset.

230908.jpg

Malli Oma
Lanka Noro Kureyon väri 156
Menekki Alle 100 g
Puikot 6 mm Prym bambu

Nämä lapaset on neulottu huovuttamista silmälläpitäen 6 mm:n puikoilla, vaikka langan suosituspuikot ovat 5 mm. Neuloin kahdelta kerältä yhtä aikaa, kolme kerrosta kummastakin vuorotellen. Huovutus olikin sitten rankkaa hommaa, vaadittiin useampi kierros pesukoneessa.

Ohje on mukailtu lankakaupasta saadun Fritidsgarnille tarkoitetun ohjeen ja Huopasen ohjeen suuntien mukaan. Muutin lapasen suuta siten että tein kavennukset ranteen kohdalle ja taas levennykset ranteen jälkeen. Kärjen pituutta peukalon jälkeen lisäsin rutkasti, ja silti se tuntui jäävän naftiksi. Noro kutistui enemmän pituus- kuin leveyssuunnassa.

Neiti 12 v:n huopalapaset

230909.jpg

Ohje Oma, naisen koko
Lanka Novita Huopanen
Menekki Hieman yli 100 g
Puikot 6mm Prym muovi

Kyllästyneenä Huopasen ohjeen huonouteen (lyhytvartinen ja leveä) aloin suunnitella omaa. Lisäsin pituuteen useita senttejä, sekä varteen että kärkeen. Peukaloonkin lisäsin muutaman kierroksen. Varteen tein samanlaisen rannekavennuksen kuin edellisiin Noroihinkin. Huopaselle riittää huovutukseen yleensä yksi pesu 40° C kirjopesussa, niin tälläkin kertaa. Muokkaamiseen tarvittiinkin sitten ihan hartiavoimia.

Tällä kertaa maltoin merkitä muistiin kaikki kerrokset, joilla tapahtui jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Koska meneillään on kokonainen Huopas-sarja, pystyn muuttamaan reseptiä sitä mukaa kun lapasten saajan käsi isonee. Kaikki tämän syksyn huopalapaset tulevat olemaan valkoisia, sillä pyrin varmistamaan huovutuksen onnistumisen. Eri värit huopuvat eri tavalla, musta kaikkein huonoiten.