Tein joulun jälkeen uuden ennätyksen. Aloitin seuraavan vuoden lahjasukkien neulomisen jo välipäivinä.

Novita Kanerva 1461bp>

Malli 56 s, 3o1n, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus. Koko 45.
Lanka Novita 7 veljestä Raita
Menekki Lähes koko kerä
Puikot 3 mm bambusukkikset

Raidoitus on niin kiva että mieskin kysyi poseeratessaan ovatko nämä hänen sukkansa. Vastasin että ei ole vielä tietoa kenen jalkaan nämä päätyvät. Eikä olekaan.

Elämäni on nyt reissunaisen elämää. Kymmenisen tuntia viikossa istun auton ratissa, eikä huoltoasemilla juuri tee mieli pysähtyä muuten kuin pakottavan tarpeen vaatiessa. Kahvit haluan jo kustannussyistäkin ottaa mukaan lähtiessäni, samoin vähän purtavaa. Niinpä hankin eräällä shoppailureissulla termosmukin. Ensimmäinen termosmukireissuni osoitti, että kahvi jäähtyy eristyksestä ja kannesta huolimatta melkoista vauhtia. Sitten välähti.

Termosmukin takki_1460b

Malli Oma.
Lanka Novita Aino
Menekki 42 g
Puikot 3 mm ja 3,5 mm, virkkuukoukku 3,25 mm.
 

Tämä takki on tarpeen ihan ulkonäkösyistäkin. Muki on valkoinen ja siinä on ABC-ketjun mainos, eikä miellytä silmääni laisinkaan. Lauantai-illan viihdykkeenä takin neulominen toimi ihan hyvin eikä se vaatinut paljon pään raapimista. Valitsin tarkoituksella ohuehkot puikot jotta saan tiiviin neuleen. Tylpät bambupuilkotkin halkoivat Ainoa ihan urakalla, joten tarkkana sai olla. Muutama pikku lenksura jäi tököttämään pinnasta, mutta ei taida haitata käyttöä.

Aloitin 8 silmukalla pyöröneuleen ja lisäsin joka kerroksella 2 silmukkaa jokaiselle puikolle. Kun pyörylä oli pohjan levyinen, neuloin yhden nurjan kerroksen ja lopetin lisäykset. Kapean alaosan jälkeen vaihdoin puikot paksumpiin joten silmukoita ei tarvinnut lisätä laisinkaan. Lähellä kahvaa päätin viisi silmukkaa ja parin kerroksen jälkeen lisäsin kiinnitysremmin silmukat. Suuaukon viimeistelin virkkaamalla. Ja kohta koeajolle!