943736.jpg

Malli Omasta päästä
Lanka Nalle Colori Väri 818
Menekki 96 g
Puikot 2½ mm bambut

Koska edelliset sukat valmistuivat etuajassa kesken viikonloppureissun, oli pikimmiten saatava jotain puikoille ettei paluumatkalla tarvitsisi pyöritellä peukaloita. Lankakaupoille en ehtinyt ollenkaan eikä mukaan sattunut sopivaa sukkalankakerää, mutta onneksi siskokulta oli kaivellut kaappejaan ja löytänyt minulle läjän Novitan lankanäytteitä. Lankojen kanssa samassa pussissa oli Novita-lehti vuodelta 2000. Lieneekö tämäkin Nalleväri siltä ajalta? Ainakaan uusimmissa värikartoissa en ole sitä nähnyt. Muut langat olivat ruskeita ja vihreitä, ja lisänä tämä ilopilleri.

Koska neulomisvimmani alkaa olla jo kohtuullisuuden rajoissa, maltan jo pyörittää rattiakin silloin tällöin, varsinkin pimeällä. Tällä kertaa kuitenkin ajoin osuuteni valoisalla ja jatkoin neulomista hämärässä. Tämän sukkaparin varsi on kuitenkin minulle niin tuttua 3o1n-ribbiä, että sen neulominen sujuu hyvin jopa pimeässä.

Vuosikertanalle tuntui sileämmältä kuin nykyiset. Kai se sitten on niin että ennen oli kaikki paremmin... Sukille kertyi painoa melkein sata grammaa, muun muassa siksi että neulaisin niihin pitkähköt varret. Autossa neulominen luisti hyvin enkä viitsinyt aloittaa kantalappua pimeässä, joten neuloin vartta siihen asti kunnes tultiin perille. Langan riittävyyskään ei ollut este, kun kerässä on 150 grammaa.