Kevät on Sukkalandiassa naistensukkien aikaa ja syksy miestensukkien. Isojen sukkien neulominen on sen verran työläämpää että niiden valmistus täytyy aloittaa hyvissä ajoin.

Opal Wintermarchen 2157 002b

Malli 72 s, 3o1n, ranskalainen kantapää, nauhakavennus. Koko 43.
Lanka Opal Wintermarchen 2157
Menekki n. 85 g
Puikot 2,25 mm KnitPro

Pitkästä aikaa sain hankittua suurta suosikkiani Opalia, ja vieläpä näin viehättävästi väritettynä. Lumet sulavat niin että sihinä kuuluu ja niiden alta paljastuvat vanhat tutut paikat ihan kuin unenpöpperöisenä. Siitä ne alkavat virkistyä sitä mukaa kun ilma lämpenee ja aurinko helottaa.

Olen jo pari kuukautta ollut työpaikallani kiertolaisena. Työhuoneeni on toistaiseksi poissa käytöstä ja työskentelen sen aikaa siellä täällä missä milloinkin jakkara sattuu vapautumaan. Tärkeät tavarat (pari kansiota, kahvimuki, laskin, kynät, nenäliinat ja kännykän laturi ym.) kulkevat mukana laatikossa.

Mobile office 003b

Tuunasin itselleni "mobile office" -laatikon ruskeasta pahvilaatikosta, jonka kyljessä luki "KERÄYSPAPERIA" vihreällä tussilla kirjoitettuna. Pelastin joskus sisareni luota palasen Marimekon Tantsu -kangasta, joka jäi yli pöytäliinasta. Olin ajatellut ommella siitä joskus pieniä pussukoita, mutta ankeaa laatikkoa kanniskellessani sain vision tyylikkäästä muuttolaatikosta, ja siihen visioon sisältyi juuri tuo kangas... sakset, lyijykynä ja Eri Keeper esiin, ja hetkessä tuli valmista. Sisäpuoli on vuorattu Sinooperin tilkkutäkkipuuvillalla. Kyllä kelpaa kanniskella! Kun joskus pääsen takaisin omaan koppiini, saa tuo laatikko varmasti jäädä koristeeksi. Tai sitten vien sen kotiin. Tai päällystän uusia laatikoita kotikäyttöön. Kunhan olen ensin vieraillut Marimekon palalaarilla.