Kesäkuun synttärisankareista toinenkin saa lahjaksi Rolling Thunder -sukat. Tämä väri oikein hehkui harmaassa sadesäässä.

653558.jpg

Malli Knittyn Rolling Thunder
Lanka Lorna's Laces Shepherd's Sock väri Tickled pink
Menekki 63 g
Puikot 2,25 mm bambusukkikset
Helmet 280 kpl läpikuultavia harmaita 6/o lasihelmiä Helmiq:sta

Ensin hieman ärsyynnyin siitä että lanka alkaa muodostaa outoja kuvioita sievän raidoituksen sijaan, mutta lopulta tykästyinkin noihin erivärisiin alueisiin. Värit ovat niin hyvin yhteensopivia ettei sieltä yksikään väri tai väriyhdistelmä pomppaa pahasti muiden yläpuolelle.

Tässä mallissa on suuri riski saada pätkävärjätyn värit kasautumaan jossain vaiheessa, koska silmukkamäärä vaihtelee jonkin verran. Helmikuvio-osuuden jälkeen kavennetaan 6 silmukkaa ja vaihdetaan garter rib -neuleeseen. Toinen muutoskohta on edestakaisin neulottava kantapää, jossa silmukkamäärä putoaa puoleen ja seuraava, mielestäni pahin paikka kantapään kiilakavennusosa, jossa ympärysmittaan humahtaa yli 20 silmukkaa lisää. Siitä ei ole yksikään Lornan muuten ihana lanka ole selvinnyt kunnialla. Jalkaosa on hyvin samanlaista aluetta kuin varsi, mutta kuitenkin raidoittuu eri tavalla siksi että osa silmukoista neulotaan sileänä. Jännitystä riittää siis koko sukan matkalle!