757633.jpg

Malli Omasta päästä
Lanka Sisu Glitter
Menekki 80 g
Puikot 2½ mm bambusukkikset

Jitterbugin jälkeen Sisu vaikuttaa äärimmäisen ohuelta ja kevyeltä, ja ihan hämmästyin tuota vaa'an lukemaa. Olin kuvitellut painoksi korkeintaan 50 g... Tämä on sitten ainoa työni Project Spectrumin metallics -teemaan. Kimalteesta huolimatta lanka on ihanan pehmoista. Langan hankkimiseksi piti vähän nähdä vaivaa, mutta se kyllä kannatti. Sukista tuli vaatimattomat mutta arvokkaan oloiset, uskoisinpa niiden istuvan yhtä hyvin sekä arkeen että juhlaan... sikäli kun juhlissa tarvitaan villasukkia.

Aloitin nämä sukat ennen kesälomareissuun lähtöä, mutten tullut koskeneeksi niihin reissun aikana lainkaan. Kuten en myöskään Tennessee-virkkausprojektiin. Sen sijaan neuloin ahkerasti Icaruksen tositylsää ykköskaaviota Grinascon Merinosilkistä ihanilla 3 mm pitsiaddeilla. Muutama rivi vielä ja sitten pääsen asiaan!

400555.jpg

Kirjoja olen neulomisen kustannuksella tuijotellut ihan säännöllisesti. Tässä kesälomani kolmen ensimmäisen viikon saalis. Se on jo kolme kertaa enemmän kuin koko viime kesänä.

757700.jpg

Pelkkiä dekkareita... tällä hetkellä ei sitten olekaan menossa dekkari, vaan psykologinen trilleri.

Neulontai tiedusteli bloginimeni alkuperää. En yleensä vastaile meemeihin enkä ole innostunut bloggaamaan bloggaamisesta, mutta kerrottakoon tässä että nimen innoittajina ovat olleet Junttilantia, johon törmäsin 90-luvun alussa jonkun tien varrella jossain (siellä on joskus yritetty ihmisen elävältähautaamisennätystä), ja Viherlandia, joka ei muistuta lainkaan minun ikkunalautaani tai puutarhaani. Mennahuuksi olen ensimmäiseksi kutsunut itseäni. Vähän sen jälkeen kun opin kävelemään.