Kiire tuli joulun alla myös naisten sukkien kanssa. Niiden neulomista en alkuvuodesta kiirehtinyt, koska ne valmistuvat niin paljon nopeammin kuin miesten sukat. Onneksi on näitä vanhoja hyväksi todettuja malleja, joilla saa kohtuullisen vähällä yrityksellä nätit ja mukavantuntuiset sukat.

Hennan Waving lace IMG_1162b

Malli Waving lace socks kirjasta Favorite Socks
Lanka Opal Uni
Menekki n. 75 g
Puikot 2,25 mm KnitPro

Itselläni on näitä kahdet käytössä, ja molemmista tykkään tosi paljon. Neulos toimii kuin resori, joten sukat pysyvät jalassa tosi hyvin. Kuvio on helppo muistaa ilman kaaviotakin hetken neulomisen jälkeen. En ole ennenkään vierastanut saman mallin useaan kertaan neulomista, joten puikoille vaan. Tai niinhän sitä luulisi. Vaikka olen jo satoja kertoja neulonut jotain kaaviosta, tuli näitä aloittaessa tehtyä ihan kummallinen moka. Varren suuhun tulevan kuvion neuloin jostain syystä ylösalaisin, siten että aloin lukea kaaviota oikeasta yläkulmasta. Kumma juttu kun ei tullut oikean näköinen... no, purkaminen on yksi oleellinen osa neulomista edelleen, eikä oikeastaan paljon harmita, paitsi kiireessä.

Kiirettä piti myös keittiössä pyhien aikaan. Kun jouluaattona ja uudenvuodenaattona vietin valtaosan päivästä jalkojeni päällä keittiössä, tänään loppiasena saan olla täällä kotona ihan ylhäisessä yksinäisyydessäni. Silloin on hyvä harrastaa sellaisia asioita jotka jäävät tekemättä kun on yleisöä. Kuten esimerkiksi Zumba. Tein syksyllä elämäni ensimmäisen ostos-TV-ostoksen ja pakko on sanoa että olen todella tyytyväinen! Nyt voin riehua kotona mielin määrin. Eikä tarpeeksi hienoja urheiluvetimiä tarvitse kaivella kaapista kuten yleisille tunneille lähtiessä, vaan päälle kelpaavat vaikka juuri pyykkiin menevät alusvaatteet. Siis kun ei ole sitä yleisöä.

Marengit 1 IMG_1299b

Kokkauskiireiden keskellä uudenvuodenaattona huomasin että valkuais-keltuaistase ei täsmännyt. Kolme valkuaista oli jäänyt ylimääräiseksi. Toki kompostori nielaisee ne ihan mielellään, mutta minulla oli mielessä jotain makeampaa. Vaikka marengit eivät ihan suurinta herkkuani olekaan, kyllä ne minulle maistuvat, ihan kuin kaikki muukin makea. Marengit kuivuivat leivinuunin jälkilämmössä, joka taisi kuitenkin olla vähän turhan kova, tai sitten kiireissäni pidin niitä uunissa vähän turhan kauan. Pieni ruskistuminen ei kuitenkaan vaikuta makuun.

Tölkki on aarre joka löytyi miehen mummolasta. Se on ihanan kuplaista lasia ja sen kannesta ovat kierteet hävinneet jo aikoja sitten. Etupuolella on neliapila ja merkintä 1 ltr ja takapuolella lukee Riihimäki. Sen iästä ei meillä ole mitään tietoa.