Pitkän näpertämisen jälkeen sain alpakkaprojektini päätökseen. Lankalaihdutuskisassa tällä työllä ei kyllä pärjäisi.

1249244.jpg

Malli Brushed lace cardigan, Interweave Knits Winter 2007 
Lanka Vaaleanruskea 100 % Alpaca (Golden Eagle Import), muut värit Drops Alpaca, 180 m / 50 g
Menekki 208 g (nappeineen !)
Puikot 4½ mm Addi Turbo pyöröpuikko
Napit Ontot metalliset kantanapit, jotka täytynee vaihtaa kevyempiin reiällisiin

Välillä tämä työ otti hieman kovillekin. Hihan ohjeessa on jotain kummallista, sillä pituudesta ei ole neulontaohjeessa mitään mainintaa. Kaavasta sen löytää, mutta kovin on lyhykäisiksi suunniteltu ne. Ensimmäiseen hihaversioon otin pituusmitan minikaavasta ja seuraavaksi raavin päätäni pyöriön kohdalla. Mielestäni osaan neuloa ohjeen mukaan, mutta ei se kyllä pyöriötä kaikkine kulmineen muistuttanut. Päätin että vika on ohjeessa, kun muutaman istutusyrityksen jälkeen en saanut hihoja paikoilleen.

Purin molemmat hihat kuvioneuleeseen asti ja jatkoin mittaa ranteen ja kainalon välillä, säilytin kuitenkin entisen määrän levennyksiä. Pyöriön neuloin stetson-menetelmällä, ja sitäkin jouduin vielä säätämään kesken istutuksen. Ihan hyvä siitä sitten loppujen lopuksi tuli.

Kokovalikoima on melkoisen kummallinen: 34, 43 ja 52 tuumaa. Tein tuon pienimmän, jonka arvelin noin teoriassa mahtuvan päälleni. Heti alussa kävikin selväksi että siitä tulee lähes lyömätiukka, olenhan oikeasti kokoa 38. Tässä on nyt sitten se villatakki jonka nappeja ei ole pakko pitää kiinni, sillä etuliepeet eivät lepata! Jos vatsan vetää sisään nappeja voi pitää myös kiinni!

1249299.jpg