Kiitokset kaikille lehtisukkiani kehuneille! Tässä kontintäytettä hieman yli viikon takaa.

1095998.jpg

Malli Novita Kevät 2007, malli 37 hieman muunneltuna
Lanka Novita Tennessee punainen ja khaki
Menekki Molempia melkein 100 g
Koukku 3 mm
Ekolaukku Prismasta (0,60 €)

Koska 3½-millinen metallikoukkuni oli lainassa Neiti 9v:llä, aloitin virkkauksen puolta milliä pienemmällä, mitä sain kyllä myöhemmin katua. Jouduin nimittäin virkkaamaan 10 ylimääräistä ruutua siitä syystä että 3-millisellä koukulla tulee huomattavasti pienempiä palasia kuin 3½-millisellä.

Khakin värinen lanka on sisareltani saatua vuosikertalankaa, jota yllättäen saakin vielä. Värinumerot eivät täsmää mutta väri kuitenkin. Siis tuo vihreä tai ruskea valosta ja katsojasta riippuen. Pelkäsin että tuo kameleonttiväri ei riitä, joten tilasin Novitaklubista khakin väristä Tennesseetä varalle. Lankaa sitten jäikin ihan yli, joten nyt minulla on taas tuollainen yksinäinen vihertävä Tennessee-kerä josta ei oikein saa mitään...

Tätä kassia tehdessäni ylitin itseni olemalla äärettömän järjestelmällinen. En antanut itselleni lupaa aloittaa uutta palaa ennenkuin edellisen palan langat on päätelty. Aivan loistava idea! Tylsää päättelyä tuli vain vähän silloin tällöin ja viimeisen palan päättelyn jälkeen pääsin suoraan tuunaamaan kassin suuta ja kahvoja.

Kassimaniani ei rajoitu tähän yksilöön, sillä verryttelin ensin tällä projektilla.

1096022.jpg

Malli Novita Kevät 2007, malli 37 hieman muunneltuna
Lanka Lidlin Colorado
Menekki Noin 150 g
Koukku 3,75 mm puukoukku
Ekolaukku Prismasta (0,60 €)

Neiti 14 v. toivoi keväällä sinisen kirjavaa puuvillalankaa Lidlistä ja saikin paketillisen, mutta virkkausinspiraatio jäi neulomisvimman jalkoihin. En voinut pitää näppejäni erossa langasta, ja niinpä aloin tehdä päällystä ekokassille. Cucumberpatchisssa asioidessani olen parilla kerralla tilannut välikoon virkkuukoukun (ihan ylimääräiseksi herkuksi), ja tässä testasin sellaista ihan kunnolla.

Koukku on kärjestään vähemmän muotoiltu kuin metallinen, ja vaatii hieman toisenlaista asentoa toimiakseen tällaisen lohkeilevan löyhäkierteisen langan kanssa. Koukun pitelykohdasta puuttuu litteä kohta, mikä vaikeuttaa hieman virkkausta sillä koukku pyörähtää erittäin helposti huonoon asentoon. Mutta ulkomuoto ja ylellinen tuntu korvaavat kaiken vaivan. Tällaisella koukulla virkkaaminen on kuin korkokengillä kävely: niin hankalaa mutta niin ihanaa!

Korkokengillä kävely jää joksikin aikaa, sillä olin maanantaina leikeltävänä ja neuloskelen siksi vielä seuraavat kaksi viikkoa enimmäkseen takakenossa ja selälläni. Paranemista tapahtuu hurjaa vauhtia, joten toivoa sopii että neuleita valmistuu jopa enemmän kuin normaalisti. Ellen innostu lukemaan.