Viime yönä valmistui Knittyn ohjeella Shedir.

190142.jpg

Ohje Knitty Shedir
Lanka Garnstudion Drops Silke-Tweed väri 16 (52 % silkkiä, 48% villaa)
Menekki 50 g
Puikot Prym 3½ mm bambu

Malli on aivan ihana, ei laisinkaan suositeltava iltaneulomiseksi. On suoranaista tuskaa riistää tällainen työ käsistään ja mennä nukkumaan. Niinpä nyt hieman haukotuttaa.

Silkkilanka on ehkä hieman liian jäykkää (ja samalla velttoa) tällaiseen neuleeseen. Se ei myöskään luista puikoilla kovin hyvin. Tein alussa vielä sen virheen että aloin neuloa 40 cm pyöröpuikoilla. Niistä ei saa samanlaista tukevaa otetta kuin sukkapuikoista tai isommasta pyöröpuikosta, joten sain vasemman käteni kipeäksi ennen kuin älysin vaihtaa sukkapuikkoihin. Pitänee viskata kaikki 40 cm:n pyöröt mäelle.

Onneksi tästä tuli liian iso aiotulle käyttäjälle. Rikoin nimittäin omaa lupaustani vastaan ja jatkoin neulomista virheestä huolimatta. Ja ihan totta, ei sitä ihan heti huomaakaan että siellä on ihan kauheita virheitä. Saan silkkipipon omaan käyttöön. Väri kuuluu minun suosikkiväreihini.

Minulla on vielä toinen 50 g:n kerä jäljellä, joten voin neuloa uuden virheettömän pipon pienemmillä puikoilla. Jonain viikonloppuna, ettei nukkumaanmenolla ei ole niin kiirettä.