Sukkavauvan villa-asu alkaa valmistua. Tärkeimmät osat nuttu, housut ja myssy ovat jo valmiina ja sukkien ja pikkulapasten neulonta on vielä vaiheessa. Kaikki kuitenkin valmistunevat Ensitapaamiseen mennessä.

Matkalla Ensitapaamiseen on kuitenkin poikettava nappikaupoilla. Muistin että minulla on viisi sinistä, punaista ja valkoista nappia hankittuna tätä tarkoitusta varten... en kuitenkaan jaksanut muistaa että niitä on nimenomaan viisi kun asettelin kuutta napinpaikkaa ensimmäiseen etukappaleeseen... tuon olisi ilmiselvästi saanut ihan hyväksi myös viidellä napilla. Toivotaan että samoja nappeja on vielä saatavilla. Muuten saan ommella kuusi nappia automatkalla. Puhumattakaan entisten irrottamisesta!

98250.jpg

Nuttu: Novita Wool vadelma n. 150 g. Ohje vyötteestä ja puikot antiikkiset käyrät 3½ mm 80 cm pyöröt.

Housut: Novita Wool neliraita n. 150 g. Ohje useasta lähteestä yhdistelty ja puikot nuo samat 3½ mm.

Lakki: Novita Wool vadelma n. 50 g. Ohje vyötteestä ja puikot 3½ mm.

Nuo housut näyttävät ikään kuin numeroa pienemmiltä, mutta ne ovat 1o1n ribbiä, kun taas nuttu on aina oikein neulottu. Uskoisinpa että ero tasottuu kun vaatteet ovat käytössä.

Lieneen aiheellista myös poiketa puikkokaupassa. Tuollaisilla vanhanaikaisilla käyräpäisillä pyöröpuikoilla oli tosi horroria neuloa näihin uudenaikaisiin verrattuna. Luisto toki oli vanha tuttu nihkeä, mutta tuo kippurainen kaapeli ja nuo mutkat puikkojen päissä... arrrggh! Tämä homma piti kuiten saada valmiiksi kiireen vilkkaa, joten puikko-operaatio saa odottaa vielä vähän aikaa.