590396.jpg

Tämän mekon ohje on Eevaneule-lehdestä vuodelta 1982, ja lankana on käytetty jotain tavallista ohutta merseroitua virkkauslankaa. Esikoiselle en saanut aikaiseksi sitä virkata mutta Kakkonen kastettiin tässä mekossa. Samoin neljä muuta pientä poikaa.  Nyt Kakkosen tytär puetaan perintömekkoon.

Laitoin mekon ihan kunnolliseen remonttiin: ratkoin sinisen vuorin irti ja pesin mekon ja vuorin erikseen. Muistan elävästi kun ostin vuorikangasta jostain jäännöspalakorista ja mietin ostaessani että onhan tämä vähän pliisu väri mutta eihän kastemekossa niin räikeä tarvitse ollakaan... oli se ihan jotain muuta se 80-luvun värimaailma! Irtoväriä ei kankaassa enää ollut, lienenkö viisaasti pessyt sen ennen ompelua. Valkoisesta mekosta lähtikin melko musta vesi. Seuraavaan pesuun ei vuoria ehkä tarvitse irrottaa. Jos tuota muistaa sitten parinkymmenen vuoden päästä...

Pikkupojat on kastettu sinisen nauhan koristamassa mekossa. Nyt irrotin nauhan ja vaihdoin pikkutytölle sopivammat koristeet. Koska sininen vuori paistaa ruutuvirkkauksen läpi, lisäsin vähän pinkkiä tyttömäistä hiplettä helmaankin. Vaikka kuvassa näyttäisikin siltä että vasen hiha on kellastunut, se ei onneksi ole, vaan kyseessä on valokuvaustekninen epätoivottu efekti. Suurimman osan ajasta mekko on ollut piilotettuna komeron uumeniin, mutta nyt se on saanut paistatella keskellä olohuonetta jo jonkin aikaa. Ja saa ehkä paistatella vielä vähän aikaa juhlien jälkeenkin.